Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zemanovo inaugurační utrpení: Vezli ho 234 metrů, stěhovali plošinou a těžce dýchal

Video se připravuje ...
Autor: bud, zst, vei, jka - 
8. března 2018
18:20

Prezident Miloš Zeman nebyl při čtvrteční inauguraci příliš ve formě. V sále při sezení mu nebylo nejlépe, zmáhala ho chůze a do schodů mu dokonce musela pomáhat plošina. Oproti roku 2013 byl zkrácen i program inauguračního dne, chyběla například tradiční vojenská přehlídka.

Miloš Zeman měl po slavnostním ceremoniálu výrazné potíže s pohybem. Například v katedrále sv. Víta, kde se poklonil ostatkům svatého Václava, měl v některých chvílích potíže udržet se na nohou. „Hlavě státu se špatně stojí, občas se kýve a ztěžka oddychuje,“ všiml si na místě reportér Blesku Jakub Kopřiva.

Přes nádvoří ho převezlo auto

Na číši vína s pozvanými hosty, která byla další částí programu, prezidenta dokonce muselo přivézt auto. A to přesto, že šlo jen o vzdálenost přes dvě hradní nádvoří, tedy přibližně 230 metrů. Ostatní doprovod, například mluvčí Jiří Ovčáček nebo členové ochranky, šli podél auta pomalu pěšky. 

234 metrů – takovou vzdálenost hlavu státu museli převážet v autě ze 3. na 2. nádvoří Pražského hradu. 234 metrů – takovou vzdálenost hlavu státu museli převážet v autě ze 3. na 2. nádvoří Pražského hradu. | Mapy.cz

„Zemana převáželi na číši vína autem s konvojem, do schůdků ho vyvezla plošina,“ všimla si reportérka Zuzana Štíchová. Na místě je méně než deset schodů.

Video  Zeman vs. 8 schodů: Na víno ho vytáhli nákladním rampou.  - Zuzana Štíchová, Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

Po skončení číše byl prezident opět naložen do auta a převezen několik desítek metrů dále ke vstupu své kanceláře. Podle hradního protokoláře Vladimíra Kruliše má ještě pracovní program, prý jde o administrativu.

Program inaugurace byl „okleštěn“

Celý program inauguračního dne byl oproti roku 2013 „okleštěn“. Prezident například nešel položit věnec k soše T. G. Masaryka na Hradčanském náměstí a chyběla také tradiční vojenská přehlídka. Oficiálním zdůvodněním byl velký zájem lidí, neoficiálně se mluví o tom, že změna programu souvisí se Zemanovými potížemi s chůzí.

Vše o inauguraci prezidenta Zemana čtěte zde >>>

Celý inaugurační projev Miloše Zemana najdete zde >>>

Slabší chvíle Miloše Zemana, jak je zachytili fotografové:

violahorska ( 13. března 2018 22:13 )

Nevěřím těmto zprávám. Pán prezident jasně prohlásil, že JE MLADÝ a já ještě dodávám - krásný, ZDRAVÉHO VZEZŘENÍ. Tak proč by ho vezli nějakých 234 m? To zas byla nějaká jeho taškařice... Vždyť se podívejte, jak dovádí na běžkách, ohání se s pádly, jede ve stylu disko trysko - viz chystané oslavy s Helenou, Míšou, Vaškem a Danem. Tak nevím, co furt máte... JEN NEZODPOVĚDÝ JEDINEC ZNOVUZVOLÍ DO ČELA STÁTU ČLOVĚKA, KE KTERÉMU NELZE VZHLÍŽET, U KTERÉHO NELZE HLEDAT MORÁLNÍ SÍLU A ENERGII V PŘÍPADĚ OHROŽENÍ STÁTU - JEHO IDENTITY. Můj příspěvek není útokem na hlavu státu, ale na jeho soudnost a zodpovědost jeho voličů. Sorry jako...

jiri.k ( 9. března 2018 23:55 )

Wole to je zombie, toho ukradli z Výstaviště z výstavy Mumie světa. No, vlastně ani ne, protože ty proti němu vypadaji jako jurové, Snad se jim tam zase nezdojil, tentokrát mu dali lepší kalhoty, aby to nebylo tak vidět.

dzery ( 9. března 2018 19:07 )

Nechte ho bejt,má velkou hlavu.

jana52 ( 9. března 2018 17:17 )

hele, že tvůj strejc se jmenoval Bezruč,

nikal ( 9. března 2018 17:14 )

jo, jsem chudák, že musím snášet takovýho slintu , jako je ten staroch a ty jsi bezmozek línej

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa