Festival bulharských filmů není v Praze žádnou novinkou. Jedná se totiž už o desátý ročník. A pro jubilejní ročník si pro vášnivé filmové fanoušky organizátoři připravili deset nejlepších filmů z Bulharska, které dostaly nejrůznější ocenění. Celý program si můžete přečíst tady.

Nejen filmy, ale i diskuze

Během týdne se můžete setkat i se zajímavými hosty, mezi kterými jsou režiséři Nikolaj Volev, Ilijan Dževelekov a Viktor Božinov, scénárista Matej Konstantinov, producent Georgi Dimitrov, patrně největší hvězdou bude miláček publika charismatický herec Filip Avramov.

Festival bulharských filmů
Autor: Festival bulharských filmů

Pokud vám vadí bulharština, pozor! „Všechny filmy jsou promítány v originále s českými a anglickými titulky,“ uvádí organizátoři. Na akci se tak můžete vydat s Bulharem, cizincem i Čechem. 

Hlavními organizátory Festivalu bulharských filmů jsou Bulharský kulturní institut v Praze a Velvyslanectví Bulharské republiky v ČR. Spolupořadateli jsou Národní filmové centrum a pražská kina Lucerna a Pilotů, partnerem Film Europe a finančně festival podpořila cestovní kanceláře Alexandria.

Kdy? 15.-22. března
Kde? Kino Lucerna
Vstupné? 120 korun za film

Fotogalerie
4 fotografie