Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Recenze: Šumava známá i neznámá - vyražte na toulky tajemným pohořím

Šumava známá i neznámá
Šumava známá i neznámá  (Autor: Euromedia)
28. března 2018
14:45

Čtivý průvodce plný krásných aktuálních fotografií. Tak lze popsat knihu Šumava známá i neznámá autorů Petra Davida a Vladimíra Soukupa.

Kniha se zabývá přírodou, historií i památkami a odhaluje, jak Šumava dokáže na člověka působit a jaká tajemství skrývá. Vedle známých turistických center a historických měst, jako jsou Vimperk, Prachatice, autoři připomínají i zaniklé osady a vesnice.

Míst, která byla dlouhé roky veřejnosti nepřístupná, protože pohořím za minulého režimu procházela ta nejostřeji střežená hranice, je přitom Šumava plná.

V průvodci najdete známé lokality, jako jsou notorické známé Černé a Čertovo jezero, ale také místa, kam si návštěvníci teprve znovu hledají cestu (třeba Plechý a Plešné jezero, nebo překrásné jezero Laka). Dočtete se ale také řadu zajímavostí o místní architektuře a technických dílech (například Schwarzenberský kanál) a možná se necháte zlákat na místa, která jsou stále turistikou nedotčená, jako je Milešický prales.

Čtenáři určitě ocení také přehled značených turistických cest a tipy na nejhezčí výlety, které jsou umístěny na konci knihy.


Šumava známá i neznámá

Petr David, Vladimír Soukup

nakladatelství Knižní klub

248 stran

Hodnocení: 90 %

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi