Od středečního rána budou tramvaje linek 1 a 4 jezdit opět po jedné koleji. Dvojka nepojede do zastávky Sady Pětatřicátníků, ale bude odkloněna přes Palackého ulici na zastávku U Synagogy. Drobné změny budou i v intervalech jednotlivých spojů.

„V první fázi opravy mostu, která potrvá zhruba 14 dní, budou osazeny výhybky pro tramvajovou trať před a za mostem. Poté bude tramvajová trať na pravém mostě odstraněna a nahrazena provizorní vozovkou pro přesun automobilové dopravy na vnitřní polovinu mostu ve druhé fázi,“ popsal stavební práce vedoucí úseku výstavby ŘSD Plzeň Miroslav Blabol.

Kompletní rekonstrukce mostního svršku pak začne v polovině července. „Bude se opravovat vnitřní polovina mostu včetně vybudování nové tramvajové trati,“ řekl Blabol s tím, že po celý rok se počítá ve směru do centra se zachováním dvou jízdních pruhů pro auta.

Případná větší dopravní omezení budou krátkodobá a plánovaně směřovaná mimo čas dopravní špičky. Prosíme ale řidiče o opatrnost a ohleduplnost,“ dodal Blabol.

VIDEO: Loňský začátek rekonstrukce mostu Generála Pattona.