Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Lego už nikdy nebude jako dřív: Šlápnutí na kostičku už nebude tolik bolestivé

Autor: ana - 
5. března 2018
21:19

Kdo by neznal známé, dánské barevné kostičky Lego, se kterými jako dítě strávil hodiny vytváření všeho, co mu fantazie dovolila. Na světě také panuje přesvědčení, že šlápnutí na kostičku lega holým chodidlem je srovnatelné s mučením. Nyní je všemu konec. Lego se mění.

Společnost Lego se rozhodla pro radikální změnu své stavebnice. Vzhledem k tlakům, které jsou vyvíjeny na zvýšenou ekologii moří, se sama firma rozhodla, že nechce přispívat k zatěžování již tak znečištěného ekosystému vod.

Lego bude z cukru

Firma investovala 135 milionů euro do výroby speciální směsi, která bude z cukrové třtiny. Rozklad kostiček tak bude mnohem rychlejší. Není totiž známo, zdali se nynější plastová kostička vůbec někdy rozloží.

Šlápnutí na Lego tak již nebude strašákem všech rodičů, kteří své ratolesti navštíví v neuklizeném pokojíčku. Listy třtiny se přemění na měkký odolný plast. Zatím se jedná jen o ty dílky, ze kterých se ve stavebnicích skládají stromy, fauna a listy. Jedná se tedy jen o 2 procenta z veškeré výroby. Lego však do roku 2030 takto plánuje vyrábět celou svojí produkci.

 

„Chceme vytvořit pozitivní vliv na svět okolo nás. Děti ani rodiče si nevšimnou žádné markantní změny v kvalitě,“ oznámil Tim Brooks, viceprezident společnosti.  

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi