V rámci plesové sezóny čeká Petru ještě několik vystoupení, kromě toho má nasmlouvané i koncerty s kapelou Amsterdam. Na operaci se tak dostane nejdříve za měsíc. Dál už se ale zákrok odkládat nedá. Zpěvačku totiž trápí žlučník, který musí z těla co nejdřív ven.

Přitom Janů dodržuje zdravou životosprávu. „Roky nepiju alkohol, jím pouze bílé maso, zeleninu a ovoce,“ diví se tomu, proč má bolesti zrovna ona. Nemoc je zřejmě důsledkem špatné psychické rovnováhy. „Zaúřadovaly stresy a málo jich opravdu nebylo. Jinak si to nedokážu vysvětlit.“

Poprvé dostal žlučník zabrat, když v roce 2011 Petřin manžel Michal Zelenka (†63) umíral na rakovinu plic. Rok před ním musela smrtelnou nemoc tajit. Ztráta muže, s ním strávila 33 let, ji ale zasáhla tak silně, že se dávala dohromady ještě víc než rok.

Když našla novou sílu žít, vyrojily se další problémy. Petra se před třemi lety musela rozloučit se skupinou Golem, s níž spolupracovala dlouhých třicet let. „To bolelo, ale já nějak začala stagnovat a ještě jsem to prostě nechtěla zabalit. Musela jsem něco změnit, i když jsem věděla, že mnoha lidem to asi ublíží,“ vysvětlovala s tím, že Golem vyměnila za kapelu Amsterdam se čtyřmi mladými hudebníky.

Další várku stresu jí ale osud přinesl spolu s manažerkou Michaelou Kocourkovou (32). Dámy se rozhádaly a od té doby mezi nimi panuje válka. „Dávala jsem tomu ale pořád šanci, nervy jsem měla ale stále větší, tak jsme se nakonec rozloučily a také to nebylo vůbec jednoduché,“ popisovala interpretka hitu Už nejsem volná. „Ještě ten žlučník musí ven a budu spokojená, doufám, že alespoň na pár měsíců,“ dodala s nadějí v hlase.

VIDEO: Petra Janů: Jsem taková babka kořenářka

Video
Video se připravuje ...

Petra Janů: Jsem taková babka kořenářka Adam Balažovič

 

Fotogalerie
50 fotografií