Evidujeme dva případy v rozmezí pěti dnů, kdy se pod někým na Prýglu prolomil led. Poté, co šlo ve středu o život ženě (46) v oblasti Sokolského koupaliště, máme nahlášeno, že se v sobotu led probořil pod dalším bruslařem,“ uvedl mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Sobotní případ se měl stát v blízkosti Kozí Hory. „Podle svědků se přibližně 35letý muž dokázal z vody dostat sám, odplazil se po ledě na břeh a do půli mokrý nasedl do auta a odjel,“ doplnil Ghanem.

Strážníci mají nyní kvůli bruslařům hodně napilno. „Hlídky poříční jednotky městské policie v sobotu večer a během neděle vyhledávaly na zamrzlé hladině otvory, tající plochy a místa, kde se ledové desky lámou. Označovaly je páskou se zákazem vstupu, aby alespoň částečně ochránily návštěvníky, kteří nerespektují vážně míněnou výstrahu nevstupovat na led brněnské přehrady,“ zdůraznil mluvčí strážníků.

VIDEO: Strážníci v těchto dnech každý den měří sílu ledu na brněnské přehradě. Většinou nedosahuje potřebné síly a pokud ano, je narušován napouštěním přehrady Povodím Moravy.