Farmářské trhy v Dejvicích u Vítězného náměstí, které žádný Pražan nenazve jinak než »Kulaťák«, patří mezi ty největší v Praze. Objevíte tady desítky stánků se vším, co vás napadne. A nekoupíte tady pouze suroviny na sobotní a nedělní oběd, ale také svíčky, dřevěné nádobí, košíky i čerstvé květiny.

„Sice je stále pořádná zima, ale nemohli jsme si to zahájení nechat ujít. Suroviny odsud jsou velmi rozdílné od toho, co kupujeme přes zimu v supermarketech,“ prozradila během nákupů na trzích místní obyvatelka Alena.
Video
Video se připravuje ...

Farmářské trhy na Kulaťáku zahájily sezónu Eva Fornálová

Novinky na trzích

Když jsme před osmi lety začínali, nikoho by nenapadlo, že trhy poběží tak dlouho a vytvoří takový boom napříč celou republikou. Jsme rádi, že si návštěvníci naše trhy oblíbili a tráví tam stále více času“, říká jedna z organizátorek Andrea Vodňanská.

Letos se můžete těšit na pravidelné obměňování sortimentu a stánků. „Šanci tak dostanou i nováčci a vznikající podniky, také z Prahy 6,“ prozradila Vodňanská. Těšit se taky můžeme na doprovodné akce, které trhy během sezóny několikrát oživí.

Fotogalerie
31 fotografií

O dalších místech, kde najdete farmářské trhy čtěte ZDE