Letošní rok pro Vendulku začal velmi dramaticky, jak sama přiznala. „V Horoměřicích, kde bydlím, se stala velká dopravní nehoda. Přitom je to vesnice, kde se všichni známe z místních obchodů i hospůdek,“ vysvětlovala v rozhovoru pro Aha! brunetka.

„Když jsme zjistili, co se stalo, nikdo nevěděl, kdo v tom vybouraném autobusu je. Byl to hrozný zmatek, na místo přijelo přes čtyřicet záchranek, protože byla mlha a vrtulníky nemohly vzlétnout,“ popisovala s tím, že ale neměla obavy jen o sousedy a známé, nýbrž i o vlastní rodinu.

„Pak jsem se nemohla hodinu a půl dovolat dceři. Zrovna v tu dobu totiž jezdí ze školy domů,“ líčila svůj strach Křížová. Ta má kromě dcery Anežky (17), kterou v osudný den pohřešovala, ještě syny Alberta (15) a Ferdinanda (9). „Uklidnila jsem se, až když jsem zjistila, že je holka v pořádku. Naštěstí jela pozdějším spojem,“ přiznává s odstupem času. Vše se navíc odehrálo 12. ledna, tedy v den voleb, na které se prý velmi těšila. Jenže pak se tolik strachovala o dceru, že vlastně ani neví, jak odvolila.

Anežka byla sice nakonec v pořádku, ale herečku i tak incident velmi zasáhl. „Znala jsem ženu pana řidiče, který zemřel a který vozil moje děti do školy. A samozřejmě i děti, které denně dojíždějí do Prahy. Velice se mě to dotklo, protože je to někdo ve vaší blízkosti,“ dodala pro Aha! s tím, že si díky nehodě uvědomila spoustu věcí.

VIDEO: Těžká nehoda v Horoměřicích



 

Fotogalerie
47 fotografií