Umělec a pedagog Roman K. z Vyšší odborné školy uměleckoprůmyslové na Žižkově má mezi studenty pověst dobrého profesora, podle informací Blesku se má také v brzké době stát podruhé otcem. Ve čtvrtek přišel učit notně posilněný alkoholem.

 „Mám rodinné problémy,“ vysvětloval prohřešek učitel, nastávající dvojnásobný otec. Vedení školy však došla trpělivost, zástupkyně ředitele přivolala strážníky. „Naměřili muži bezmála 3,5 promile,“ řekla Blesku mluvčí strážníků Irena Seifertová. Zástupkyně ředitele jim sdělila, že tento problém s učitelem prý už řešila v minulosti. Provinilec pak v doprovodu strážníků školu opustil, jak se ukázalo, natrvalo. „Od pátku už není naším zaměstnancem,“ potvrdil její ředitel Pavel Kovářík Blesku. 

Opilý učitel – česká norma?

Problémy s popíjením i v práci se v Česku objevují často u lékařů a právě i učitelů. „V žádném případě to není norma,“ řekla Blesk.cz Lenka Němcová, ředitelka magistrátního odboru školství a mládeže. „V tomto případu se vedení školy zachovalo zcela příkladně. Vyřešili problém obratem, nikdo ze studentů nebyl poškozen a tak to má být.“

Němcová také dodala, že magistrát neuvažuje o prevenci vůči zaměstnancům škol. „Jsou to dospělí lidé s vlastní zodpovědností, poruší-li pravidla, musejí počítat s následky,“ řekla.

Fotogalerie
4 fotografie