Štěpánek si přišel obhlédnout prosincová lvíčata, kterým půjde v dubnu za kmotra. A lvici Kivu se pranic nelíbilo, že se slavný sportovec ochomýtá kolem klece s mláďaty. Z ničeho nic se ozvalo děsivé zařvání! „Málem jsem si řízl do trenek,“ vykulil oči populární showman »Štěpec«, který se Kivu očividně lekl. „Je jasné, že si lvice hlídá mláďata,“ zašeptal pak smířlivě.

Stát se kmotrem malého lvíčka je prý pro tenistu ohromná čest. „Lev je zvíře, které mě provázelo celou mou kariérou. Je symbolem bojovnosti, síly a vytrvalosti. Už teď se těším na jarní křest,“ rozpovídal se populární »Štepec«. „Rodiče mého kmotřence si u mě získali ohromný respekt. Stejně jako ti, kteří se o ně starají,“ dodal.

Brněnská zoo vybrala kmotra pro svá prominentní mláďata záměrně. „Vážíme si toho, že se kmotrem stane právě Radek Štěpánek. Jeho vášeň pro hru, zejména v zápasech za národní tým se lvem na hrudi, je všeobecně známá. Vybojoval pro Českou republiku řadu důležitých vítězství a my doufáme, že jeho elán a nadšení budou mít i naše lvíčata,“ tvrdí ředitel Zoo Brno Martin Hovorka.

Mláďata baští. Za dva týdny přibrala dvě kila

A co na to všechno chlupaté kuličky? Baští a pod dohledem mámy Kivu navzdory ruchu kolem sebe prospívají. Lvíčata narozená na konci prosince 2017 mají za sebou druhou veterinární prohlídku. Ošetřovatelé zjistili, že za dva týdny přibrali lvíčci dva kilogramy.

Jejich veřejný křest se uskuteční v dubnu. „Přesné datum budeme znát po dohodě s Radkem Štěpánkem v průběhu března. Musí jej uvolnit Novak Djokovič,“ řekl Blesku mluvčí zoo Michal Vaňáč.

Kmotr také vybere jedno ze jmen, konkrétně to pro malého samce. Jméno pro lvici zvolí návštěvníci a příznivci brněnské zoo na webu a facebookovém profilu Zoo Brno. Hlasování začíná již v pondělí 5. března. „A dva účastníci se mohou těšit na tričko se lvem podepsané Radkem Štěpánkem,“ slíbil Vaňáč.

VIDEO: To jsou ona! Brněnská lví dvojčata.

Fotogalerie
16 fotografií