Netfilix je ve spoustě věcí netradiční, tudíž není výjimkou, že nešel tzv. na jistotu po tvůrcích z Ameriky, ale nemalé peníze na natáčení raději svěřil již zmíněnému Plazovi, autoru veleúspěšného snímku REC. Od kritiků se ozývá, že se nový film od něj dost liší, ale prý to není na škodu, naopak. Milovníkům žánru odborníci vzkazují, že jde o nejděsivější horor vůbec. A když se na tom shodne světová kritika, už to musí být něco.

O to víc diváka dostane fakt, že je pravděpodobně nejstrašidelnějších 105 minut v jeho životě natočených dle skutečných událostí. Režisér a jeho tým se inspirovali v policejních složkách, kde našli ukrytý filmařský poklad. Roku 1992 byla totiž v Madridu nalezena mrtvá dívka, která se svými kamarády vyvolávala duchy skrz světoznámou hru Ouija, která má dokázat nejen vzbudit duchy, ale i odpovědět na jakoukoliv otázku. Objevuje se v nekonečném množství nejen hororových filmů a nikdy to s ní nedopadne dobře. Reálný příběh však tvůrce Veronicy zaujal natolik, že ho využili.

Hlavní hrdinka Veronica jednoho dne začne tak trochu z nudy vyvolávat svého mrtvého kamaráda, navštíví ji však zesnulý otec. A od té doby začíná ta správná duchařina. Hýbou se věci, v pozadí běhají stíny, ozývají se divné zvuky – prostě horor, jak má být. Vše podle webu Mirror však ještě graduje tím, že vás režisér uvádí do nejistoty ohledně reality a pouhých iluzí, ve kterých se nevyzná sama hlavní hrdinka. Nikdy tak nevíte, co je a není pravda. To komentují internetoví recenzenti jako velké plus už tak skvělého filmu.

VIDEO: Militantní matka versus animák: Ve Včelce Máje od Netflixu ukazují penis!

O nejděsivějších hororech druhého desetiletí 21. století čtěte zde >>>

Fotogalerie
5 fotografií