Pro učitelku Šárku (35) to bylo ráno jako každé jiné. Do práce v Praze 5 se vypravila obvyklou cestou, při níž pokaždé prochází tunelem pro pěší u zastávky Radotín. Ve čtvrtek ji ovšem čekal pořádný šok. „Když jsem kolem půl deváté přicházela k tunýlku, při posunování vlaku jeden vagon vykolejil a pomalu se sesunul po boční straně,“ řekla Blesk.cz. 

Vagony strhly obrovský kámen, jenž přímo před jejíma očima, pár metrů od ní, zavalil vchod do tunýlku, jímž chtěla za pár vteřin projít. „Prorazil plot, povalil strom a zůstal viset přesně tak, jak tam je teď,“ ukázala na místo, kde se neštěstí ve čtvrtek stalo. Jako zázrakem v místě, kam balvan spadnul, zrovna nikdo nebyl. Za Šárkou potom na místo přicházeli další lidé, kteří nevěřícně koukali na spoušť, kterou vykolejené vagony způsobily.

VIDEO: Učitelka Šárka popisuje, jak se neštěstí stalo:

Video
Video se připravuje ...

Šárka Sukeníková viděla neštěstí na vlastní oči. David Malík

„V Praze-Radotíně projel posunový díl s 20 vozy návěstidlo s návěstí zakazující jízdu a následně narazil do zarážedla kusé koleje. V důsledku toho vykolejily dva vozy a došlo ke zranění vedoucího posunu jedoucího na prvním voze,“ popsal událost mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. 

Škoda je milion korun

Při nehodě se zranil 55letý posunovač, jenž spadl z dvoumetrové výšky. „Vyšetřili jsme jej, zajistili dva žilní vstupy, podali teplé infuzní roztoky, zajistili mu kompletní tepelný komfort a převezli ho na JIP Ústřední vojenské nemocnice,“ informovala mluvčí záchranářů Jana Poštová.

Pražští hasiči i hasiči Správy železniční dopravní cesty provedli průzkum všech vagonů. Protože nehoda neomezovala průjezd vlaků směrem na Plzeň - ty v místě pouze zpomalovaly a houkaly, zůstal vlak prozatím na místě. Škoda se podle policejního mluvčího Jana Daňka vyšplhala k milionu korun, událost policisté vyšetřují pro podezření z obecného ohrožení z nedbalosti a dál zjišťují příčiny nehody. Dechová zkouška na alkohol u zraněného muže i strojvedoucího byla negativní.

Fotogalerie
13 fotografií