Vlaky kategorie Ex budou kvůli přestupu cestujících z a do autobusů mimořádně stavět v Rokycanech a Nýřanech. „Zajistili jsme náhradní autobusovou dopravu za expresy linky Praha - Mnichov i za osobní a spěšné vlaky. Za mezinárodní expresy pojedou autobusy v úseku Rokycany/Plzeň hlavní nádraží - Nýřany a opačně,“ uvedl obchodní ředitel Českých drah v Plzni Vladimír Kostelný.

Pro regionální vlaky je připravený samostatný výlukový jízdní řád. Za většinu spojů v době výluky pojedou náhradní autobusy z Hlavního nádraží v Plzni do Vejprnic a opačně. V úseku z Hlavního nádraží do Nýřan a opačně autobusy nahradí v pracovních dnech některé osobní vlaky.

Jeden náhradní spoj bude obsluhovat zastávky podle pravidelného zastavení vlaku, ze stanice v Plzni ale odjede dříve, než je odjezd vlaku. Do Plzně naopak přijede později. Druhý spoj pojede na trase do Vejprnic přímo bez obsluhy zastávek v čase původního pravidelného odjezdu vlaku,“ vysvětlil Kostelný.

Zastávky náhradní autobusové dopravy budou u Hlavního nádraží v Šumavské ulici, Jižní Předměstí nahradí zastávka v Koperníkově ulici pro směr na Vejprnice a v Němejcově ulici pro směr Plzeň, Skvrňany budou sdílet zastávku s MHD „Škoda VII. Brána“, ve Vejprnicích to bude před staniční budovou, v Tlučné autobusová zastávka Tlučná ZŠ a v Nýřanech opět před staniční budovou. Kompletní seznam výluk a s nimi souvisejících dopravních opatření najdete ZDE

Fotogalerie
4 fotografie