Pac-Man Championship Edition 2 Plus se hraje výrazně odlišně oproti původním dílům z 80. let. Základy jsou ale stejné. I po 38 letech od vydání originální hry v roce 1980 jde o sežrání co největšího množství kuliček. A občas splnit nějaký ten úkol. I tentokrát vám jdou po krku pestrobarevní duchové přezdívaní Blinky, Pinky, Inky a Clyde.

Nejsou ale tak nebezpeční jako dříve. Dokonce se jich může Pac-Man bez postihu dotknout, ale pouze třikrát. Poté po něm jdou duchové s odhodláním terminátorů. Jedinou šancí na záchranu je spolknutí super kuličky, po níž se stanou duchové stravitelní. Kromě pestrobarevné čtveřice duchů v bludištích číhají další spící strašidla.

Pac-Man Championship Edition 2 Plus pro Nintendo Switch.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Jakmile se kolem nich začnete pohybovat, probudí se a spojí se s ostatními duchy ve strašidelného hada, který vám půjde po krku. Hada je potřeba pozřít celého. Jakmile je po něm nebo pokud se vám po pozření ovoce podaří postoupit do dalšího levelu, změní se Pac-Man v 3D postavu a dojde k hezkému grafickému efektu.

Arkádové řádění obzvláštňují skokánky, bomby a dokonce boje s bossy. Vážně, postavíte se i obřím bossům, kteří nejsou nikým jiným než přerostlými duchy. Než se ale na ně vrhnete, je zapotřebí sežrat opět všechny kuličky v okolí a pak pozřít tu hlavní, po jejímž pozření se boss stane zranitelný vůči vašim útokům. A pak už po něm můžete skákat, než se odebere zpátky do země duchů.

Pac-Man Championship Edition 2 Plus pro Nintendo Switch.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer

Hratelnost Pac-Man Championship Edition 2 Plus je hodně vtahující. Dění se neustále zrychluje, až připomíná Pac-Man vystřelenou kulku. Nejde však pouze o zábavu pro jednoho hráče. Verze Plus pro Nintendo Switch se pyšní kooperativním režimem. Ten lze hrát buďto ve dvou nebo ve spolupráci s počítačem ovládanou koulí.

A i když není na první pohled hra titulem, který by režim pro dva musel mít za každou cenu, ve skutečnosti jí moc sluší. Kooperace dvou Pac-Manů je uzpůsobená tak, že si musí na konci každého dát hudlana s ovocem v puse. Hady pak spolupracující koule požírají simultánně z obou stran. Tohle je prostě překvapivá multiplayerová bomba.

Pac-Man Championship Edition 2 Plus pro Nintendo Switch.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Vizuálně vypadá Pac-Man Championship Edition 2 Plus moc pěkně. Neonové barvy a spousta oslnivých vizuálních efektů dělají ze hry pěknou podívanou. K menšímu trhání výjimečně, ale jinak hra běží v dock, table top i handheld režimu rychle a plynule. A k této vizuální podívané hraje naprosto dokonalá hudba.

Soundtrack Pac-Man Championship Edition 2 se pohybuje od rozmezí videoherní hudby, přes elektronické žánry jako trance nebo rave. Ve spojitosti se silným vizuálem si občas připadáte jako na party. Ale to vůbec není na škodu. Po pár hodinách hraní se sice může dostavit lehký stereotyp, ale to je pochopitelné. My jsme ze hry nadšení.

Fotogalerie
32 fotografií

Hodnocení Blesk.cz: 80 %

Plusy:
Rychlá arkádová hratelnost
Pac-Man nové generace, jak se patří
Působivá vizuální stránka
Skvělý hudební soundtrack
Parádní kooperace pro dva

 

Minusy:
Časem se dostaví stereotyp

 

Infobox
Datum vydání: 22. únor 2018
Platformy: Switch
Cena: 399 Kč
Výrobce: Bandai Namco Studios
Vydavatel: Bandai Namco Entertainment
Distributor v ČR: Cenega
Jazyk: AJ