Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Přiletí Zemanovi na inauguraci milovaná Kačenka? Víme, co jí může zhatit plány

Autor: Jakub Veinlich - 
28. února 2018
05:00

Dcera Kateřina byla při volební kampani v roce 2013 Miloši Zemanovi velkou oporou. Zatímco manželka Ivana se tehdy držela stranou, „Kačenka“ s tátou objížděla náměstí a byla tváří celé kampaně. Při druhé kandidatuře se už dcera, která začala studovat a pracovat v Británii, po boku Zemana až na výjimky neobjevovala. Když ale znovu vyhrál, překvapila ho přímo ve volebním štábu. Teď prezident opět doufá, že dcera na inauguraci 8. března na Pražský hrad dorazí. Blesk Zprávy zjistily, co její přílet může zmařit.

„Dámy a pánové, ze všeho nejdříve mně dovolte, abych předal květiny své milované ženě a překvapení dnešního dne, své neméně milované dceři,“ neskrýval Miloš Zeman radost, že za ním v den jeho druhého vítězství v prezidentských volbách přiletěla z Velké Británie i jeho dcera Kateřina.  

Podle dobře informovaného zdroje Blesk Zpráv to bylo pro znovuzvoleného prezidenta 27. ledna opravdu velké překvapení, o kterém do poslední chvíle vůbec nevěděl.

Teď Zeman doufá, že „Kate“ něco podobného zopakuje i ve čtvrtek 8. března, kdy ho čeká od 14 hodin na Pražském hradě druhá inaugurace. A fakticky mu tak začne druhé pětileté volební období. Jenže jestli Kateřina Zemanová opravdu do Prahy přiletí, nevědí zatím ani na Pražském hradě.

Protokolář a bývalý milenec: Určitě se bude snažit přiletět

„Nemám zatím tuto informaci. Určitě se bude snažit přiletět, ale vzhledem k tomu, že má v Británii nejen studijní, ale i pracovní povinnosti, tak její účast záleží pouze na ní,“ řekl Blesk Zprávám v rozhovoru ředitel hradního protokolu Vladimír Kruliš.

Právě Kruliš byl mimochodem na začátku prvního volebního období partnerem prezidentovy dcery. „V každém případě Kateřina Zemanová na inauguraci samozřejmě pozvaná byla,“ dodal.

Video  Kvůli Zemanově inauguraci bude Hrad vytápět Vladislavský sál.  - Jakub Veinlich/Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

Podle zjištění Blesk Zpráv by za případnou absencí „první dcery ČR“ mohly být právě pracovní povinnosti. I když je Zemanová v České republice dcerou prezidenta, její britský zaměstnavatel jí žádné speciální úlevy nedává. A má stejné podmínky jako její spolupracovníci.

Video  Při Zemanově inauguraci dostanou lidé teplý čaj zdarma.  - Jakub Veinlich
Video se připravuje ...

Připomeňme každopádně, že při první Zemanově inauguraci Kateřina Zemanová zazářila na Pražském hrdě ve žluté halence s úzkou černou sukní. Seděla v první řadě vedle své matky, první dámy Ivany Zemanové. A po boku bývalého prezidentského páru Václava a Livie Klausových.

Video  Dcera Kateřina je symbolem česko-britské spolupráce, řekl Zeman Alžbětě II.  - OVTV
Video se připravuje ...

dandova ( 28. února 2018 13:05 )

A co syn.

Inicio ( 28. února 2018 12:38 )

 Vulgární Zeman i jeho nohsledi tady. Vrána k vráně...

avina ( 28. února 2018 11:03 )

Tvoje matka tak vypadala i než tě porodila. No a tvoje stará je jako 2 almary.

avina ( 28. února 2018 11:01 )

Závidíš? Je mladá, pěkná a ty starý ,neschopný mamlas.

avina ( 28. února 2018 10:58 )

Nejvíce mě baví projevy zakomplexovaných jedinců, kteří vystupovali proti prezidentovi MZ. Obhajoba , opakované zvolení v přímé volbě občanů je pro ně zdrcující . Mě to uspokojuje- vidět onu vulgární skupinku občanů, která chtěla zvolit pana Nevím i když v 1. kole debat byli lepší Topolánek, Horáček než panák Drahoš, úředníček - manipulovatelný.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa