Podezřelou fabii policisté zaznamenali v Modřanské ulici kolem třetí hodiny odpoledne. Když z databáze zjistili, že je vozidlo hlášeno jako odcizené, pustili se do akce a rozhodli se auto ihned zastavit. Řidič škodovky však na výzvy k zastavení ani zvukové a světelné výstražné zařízení nereagoval a začal policistům ujíždět,“ popsala policejní mluvčí Andrea Zoulová, jak celé drama začalo.

Bezohledný 40letý řidič uháněl s policisty v patách od Komořanské ulice přes most Závodu Míru ve směru ke Strakonické. Pak už byl ale na zkušené policisty krátký. „V ulici Generála Mejstříka nezvládl řidič řízení vozu a havaroval, přičemž vozidlo skončilo na střeše,“ dodala Zoulová. Při nehodě se zranil, záchranka ho v doprovodu policie převezla do nemocnice.

Celá honička zkomplikovala dopravu v celé oblasti. Na místo přijeli také dopravní policisté i kriminalisté, kteří budou událost vyšetřovat. „Zcela zásadní pro další vyšetřování bude výpověď hlavního aktéra. Ten má podle prvotních informací platný zákaz řízení a pozitivní orientační test na drogy,“ sdělila mluvčí. Problémů si tak řidič za jediný den nasekal víc než dost.

Fotogalerie
5 fotografií