Pravnučka Masaryka Charlotta Kotíková přijede do Hodonína vůbec poprvé v životě a zdrží se tady jen dva dny. Poté se opět vrátí do USA. Připravili jsme proto pro ni bohatý program,“ řekl Milan Lúčka (62, zvolen za ANO), starosta města Hodonína.

První československý prezident se do svého rodiště »vrátí« hned několikrát. „Nejprve 11. května přijede na koni a poté v období letních prázdnin bude spolukomentovat noční prohlídky v Masarykově muzeu,“ upřesnila jeho ředitelka Irena Chovančíková.

Pozadu nezůstává ani Dům kultury, který v rámci výročí vzniku Československa připravil sedm velkých koncertů. „Vystoupí kytarista Lubomír Brabec, pop operní trio La Goia, Lucie Bílá s Arakainem, nebo například legenda světové opery Gabriela Beňačková,“ prozradil Marcel Řimák, ředitel Domu kultury v Hodoníně.

Město na oslavy výročí vyčlenilo ze svého rozpočtu milion korun. Další statisíce přidali sponzoři. „Celkem se do organizace zapojilo 25 subjektů, takže návštěvníci se mohou těšit i na množství výstav, besed a sportovně turistických akcí, kterých je několik desítek. Rozloženy budou do celého roku,“ upřesnila vedoucí kanceláře starosty a místostarostů Zlatuše Vlašicová.

Fotogalerie
10 fotografií