Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Soud odpustil vězni trest smrti: Je hluchý, slepý a nepamatuje si, za co ho odsoudili

Vernon Madison trestu smrti unikl jen o vlásek.
Vernon Madison trestu smrti unikl jen o vlásek.  (Autor: Profimedia)
Autor: ana - 
28. února 2018
12:24

Vernon Madison (67) z Alabamy v dubnu roku 1985 zastřelil místního policistu Julia Schultea. Dvakrát ho střelil do hlavy. Lidé se o jeho činu bavili jako o sprosté popravě. Za svůj zločin byl odsouzen k trestu smrti.

Na popravu tak vězeň čeká již 33 let. Popraven měl být na začátku března. Smrti zabránil Vrchní soud Spojených států. Popravit Vernona by totiž bylo nelidské. „Popravit Madisona by bylo v rozporu s osmým bodem americké ústavy,“ řekl jeden z alabamských právníků.

Hluchý, slepý, nemocný

Vernon během svého pobytu v nemocnici ohluchnul, oslepl a ještě se projevila stařecká demence. Vrah si dokonce nepamatuje, za co je ve vězení. Během soudu vyšlo najevo, že Vernon již není schopný ani chodit. Jediný s kým si povídá, je on sám.

Vernonovi právníci poukazují na smutný fakt, že pokud by vrah šel na smrtící injekci, měl by za ni ještě kvůli jeho stavu zaplatit. „Vždyť by to pro něj bylo vysvobození,“ křičelo se u soudu.

Žádný svatoušek

Madison přitom není žádný svatoušek. Trest smrti za zabití policisty bylo jen poslední kapkou v moři jeho kriminálních činů. Pár let před tím zabil svoji přítelkyni. Téměř od dětství bral a prodával drogy. Vernon pravděpodobně ve věznici dožije.

krtek. ( 7. března 2019 19:13 )

no a pak se nechte odvézt do nemocnice :O , kdyby tam nechodil mohl být zdravý

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání