Brzy ráno proběhl v Čimicích policejní zásah proti cizincům, kteří měli v Topolové ulici v Záběhlicích odcizit trezor. Čtveřice mužů ze zahraničí se po loupeži pohybovala nedaleko Čimického rybníka v domě, policisté je ale vyrušili. Zásah proběhl v souvislosti s dlouhodobě probíhající operací.

„Od roku 2015 se policisté Úřadu služby kriminální policie a vyšetřování zabývají trestnou činností cizích státních příslušníků v rámci Operace CIZINEC. Dne 27. února v ranních hodinách detektivové odboru obecné kriminality Úřadu služby kriminální policie a vyšetřování zadrželi společně s pražskými kolegy v Praze tři osoby cizí státní příslušnosti po předchozím vloupání do prodejny tabáku v Záběhlicích v Praze 10,“ uvedla k události mluvčí policejního prezidia Ivana Nguyenová.

 

Jednomu z cizinců se podle informací Blesk.cz mělo při zásahu podařit utéct přes zamrzlý rybník v Čimicích, sousedy probudil minimálně jeden výstřel. „V souvislosti s uvedenou trestnou činností policisté pátrají ještě po čtvrté osobě. V této souvislosti bychom rádi požádali veřejnost o poskytnutí jakýchkoliv informací k tomuto muži na linku 158. Osoba může být zraněna,“ popsala k situaci mluvčí prezidia.

Kriminalisté se v současnosti věnují úkonům v souvislosti se zadržením tří osob a zajištěním důkazů. Z taktických důvodů nebudou sdělovat žádné bližší informace.

Podívejte se na raritní záběry z vrtulníku, který v ranních hodinách prohledával Prahu 8:

Fotogalerie
17 fotografií