Ostatky architekta, který zemřel na následky rakoviny slinivky 13. února 2016, čekaly dva roky, než budou uloženy na pražských Olšanských hřbitovech. „Sešli jsme se všichni a společně se dohodli, jak má vypadat. Bude to krásný hrob, který bude odrážet Bořkovo dílo, přiznala už dříve jeho expartnerka Leona Machálková (50).

Zatímco představa o náhrobku byla rychle hotová, jeho realizace komplikovaná. „Finální verzi si vzal na starost syn Milan, jenže ten se rozhodl použít vzácný mramor, jehož dodání i zpracování trvalo delší dobu. A protože trvale žije v Číně, vše komplikovala i vzdálenost,“ prozradil Blesku dobře informovaný zdroj s tím, že stavbu náhrobku měl v Česku na starost Šípkův prostřední syn Dalibor ve spolupráci s jednou pražskou firmou.


„Rodina doufala, že bude uložen aspoň na druhé výročí! To se ale nepovedlo…“ dodal náš informátor. Dva týdny po smutném výročí je ale architektův hrob kompletní a nelze ho přehlédnout. Podle informací Blesku jeho výroba vyšla zhruba na 250 000 Kč. Je na něm použit nejen vzácný mramor, ale i speciální skleněný detail, sklu totiž Šípek zasvětil celý svůj život. Vedle místa posledního odpočinku slavného architekta jsou uloženy ostatky jeho rodičů, kteří stejně jako on podlehli zákeřné rakovině.

VIDEO: Zesnulý Bořek Šípek by dnes slavil 67. narozeniny! V posledním rozhovoru byl připravený na smrt…

Video
Video se připravuje ...

Zesnulý Bořek Šípek by dnes slavil 67. narozeniny! V posledním rozhovoru byl připravený na smrt… KRISTÝNA LÉBLOVÁ, JAN BRUNCLÍK, JAROSLAV BOUDA

Fotogalerie
35 fotografií