Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Basejumper skočil z mrakodrapu. Neotevřel se mu padák

Fotografie
Basejumper se zřítil z mrakodrapu  (Autor: internal)
Autor: ana - 
26. února 2018
22:02

Žena o víkendu pod švédským mrakodrapem ve Stockholmu nevěřícně křičí: „Hej, co to děláte?“ To už se však skokan odráží z římsy ve 24. podlaží a skáče. Místo frajeřinky ho však čeká tvrdý dopad. Jako zázrakem přežije.

Kameraman měl zřejmě nervy z oceli. Když vytáhl svůj mobil, aby natočil frajeřinku basejumpera, ještě netuší, že se stane svědkem obrovského selhání. Parašutista se rozhodl vyskočit z 246 metrů nad zemí. Padák, který se mu měl otevřít během pár pár sekund od odrazu, se neotevřel.

Fatální chyba

Basejumper, jehož jméno policie odmítla zveřejnit, měl opravdovou smůlu. Selhal mu padák. Pomalu míjel patra pod sebou. Pád byl již nevyhnutelný. Všichni sledující měli srdce až v krku. Na video záznamu jde slyšet jejich zoufalý křik.

Muž tvrdě dopadl na beton pod budovou, kde celou dobu stáli jeho přátelé. Ti okamžitě zavolali záchranku. Ta muže odvezla do místní nemocnice. Jako zázrakem muž přežil.

Předposlední seskok byl fatální

Mrakodrap Kungsholmen byl přitom k podobným aktivitám využíván již dříve. V roce 2013 byl incident smrtelný. Zákony podobné aktivity striktně zakazují.

Yarda ( 27. února 2018 11:19 )

Padák je dobrej akorát k tomu, aby pana pilota netlačila sedačka. BTW: Nevěřím, že ten padák se mu vůbec neotevřel, tipuji si, že se otevřel jen trochu a toho kaskadéra zachránil od nejhoršího (pokud to přežije).

sores ( 27. února 2018 11:15 )

Jsou to frajeři co hazardují se životem, takové nelituji i když se zabijí, s tím musí přeci počítat že se to může stát,jejich rozhodnutí!!

pyachtb ( 27. února 2018 07:03 )

 ....anechceš to zkusit taky ty debyle???

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání