Provoz tramvají v centru metropole narušila prasklá kolejnice v pátek kolem 13:30. Omezení se dotklo devíti linek, které musely být odkloněny ze své trasy a jezdí po nábřeží. Konkrétně se to týkalo linek 2, 3, 5, 6, 14, 18, 22, 23 a 24.

Před deseti dny, 14. února, se přitom stalo téměř totéž - prasklá kolej v oblouku mezi Spálenou a Národní třídou ochromila dopravu v centru Prahy. Tramvaje z Národní třídy na Anděl nejezdily tři hodiny. „Důvodem je patrně nevyhovující kolejová konstrukce,” sdělila Blesk.cz mluvčí Dopravního podniku hl. m. Prahy Aneta Řehková.

Fronty z centra až na Žižkov

Ve Vodičkově ulici nebo na Smetanově nábřeží se již vytvořily dlouhé kolony stojících tramvají. Podle informací společnosti ROPID byl zablokován provoz na Palackého a Karlově náměstí i v Jindřišské ulici.Tramvaje se kupily do front od Lazarské až k Olšanskému náměstí.

„Od 17:40 byl obnoven provoz ve směru Národní třída - Karlovo náměstí,” uvedla mluvčí. Obnovený provoz ale nebude mít dlouhého trvání. „Od 20 hodin je plánováno opětovné zavření a pokračování opravy, která je plánovaná na zhruba 5 hodin,” dodala mluvčí. Od sobotní páté hodiny ranní už opět jezdí tramvaje normálně, technici během noci závady odstranili.