Čtyři knižní novinky pro děti, které budou vaší knihovně slušet

Zvířata, kniha o pomalosti, experimenty a Pražský hrad
Foto: Radka Wallerová/Supermámy
Sdílej na facebooku
22. února  2018 
 10:00

Chvíli to vypadalo, že po Vánocích se hned tak nové pěkné dětské knížky neobjeví, ale tohle období už naštěstí pominulo. A my vám tak můžete představit a doporučit hned čtyři novinky od Albatrosu, které rozhodně stojí za vaši pozornost. Dvě jsou o zvířatech, jedna o Pražském hradě a poslední o experimentech. 

Taky si myslíte, že lišky jsou chytré, ale tak trochu zlodějky? Pštrosi hloupí a zbabělí? Podobně jako osli. A že prasata jsou špinavá, hloupá a líná zvířata, zatímco hadi pomstychtiví slizouni? Omyl, samý omyl. 

Tyhle představy vám spolehlivě a v povedeném výtvarném provedení vyvrátí kniha Mýty a předsudky o zvířatech, kterou napsala Pavla Hanáčková a ilustrovala Linh Dao – je to už druhá kniha téhle autorské dvojice. Ta předchozí nazvaná Nečekaná přátelství také patří u nás doma k těm ohmatanějším a Albatros už chystá další, která se bude jmenovat Proč není tučňákům zima.

Mýty a předsudky o zvířatech Je pravda, co se o nich říká?
Mýty a předsudky o zvířatech Je pravda, co se o nich říká?
Autor: Albatros
Výtvarný styl padl našim malým dětem do noty – není infantilní, jde do detailů, přitom je vtipný, aniž by zvířata zbytečně karikoval. Ladí s ním i texty, v podstatě jde o odstavce na různá témata, můžete prostě s dětmi číst jeden za druhým nebo si – jako u nás doma – odskakovat k různým encyklopediím, když nás popadne chuť se třeba o hyeně dozvědět ještě něco dalšího. Albatros knihu doporučuje pro děti od 6 let výše, u nás se líbí i ani ne tříleté. 

Mýty a předsudky o zvířatech Je pravda, co se o nich říká? Napsala Pavla Hanáčková, ilustrovala Linh Dao, vydal Albatros 2018, 36 stran, doporučená cena 199 korun

Další novinkou, která nám přibyla v knihovně, je Nejpomalejší kniha na světě, kterou napsala April Sayre. Uznávaná americká autorka vědeckých knížek pro děti, za výtvarné pojetí kniha vděčí její krajance Kelly Murphy. 

Nejpomalejší kniha na světě
Nejpomalejší kniha na světě
Autor: Albatros
Pokud chcete i s dětmi občas trochu zpomalit, tahle kniha k tomu přímo vybízí. Nejpomalejší kniha na světě je napěchovaná překvapivými fakty o všem, co lze nazývat pomalým – od pomalých zvířat přes robotické šneky až po pomalou televizi.

Ale pozor! Když se ponoříte do pomalého uvažování a do světa potutelných vtípků, může se vám podle autorky stát, že sami hodně zpomalíte… a zároveň si uvědomíte, že svět skýtá mnohem víc tajemství a záhad, než jste si kdy dokázali představit. Rozhodně potvrzujeme a doporučujeme pro starší předškoláky a mladší školáky. 

Nejpomalejší kniha na světě, napsala April Sayre, ilustrovala Kelly Murphy, ilustrovala Hana Vašková, vydal CPress v roce 2018, 176 stran, doporučená cena 299,-

Kniha plná experimentů
Kniha plná experimentů
Autor: Albatros
Máte doma malé vědce? Co takhle pořídit jim Knihu plnou experimentů, kterou ve spolupráci s Albatrosem vydala brněnská Edika. Díky ní si i s potomky budete moci v praxi ověřit spoustu věcí, které znáte jen teoreticky. Jelikož je kniha zaměřená na školáky, pustíte se tady i do trochu složitějších pokusů, nechybí zároveň odborné vysvětlení, které jde mnohdy do hloubky více než učebnice, ovšem poněkud zábavněji. 

Kniha plná experimentů, napsala Anastasia Zanoncelli, ilustrace Mario Stoppele, překlad Andrea Jacková, vydala Edika, 156 stran, doporučená cena 299,-, pro děti od 10 let

Tajemství pražského hradu
Tajemství pražského hradu
Autor: Albatros
Táhne vás to ven? Pak by vás mohla bavit knížka Tajemství pražského hradu, která slibuje, že promění obyčejnou procházku po památkách v objevitelskou výpravu!

Škoda, že momentálně pořád na Hradě sedí prezident. který zavedl zevrubné kontroly každého, kdo se chce projít hradním areálem, jinak bychom vyrazili snad tenhle víkend. Lákavé je to i díky přiložené mapě. 

I bez cesty ven se ale můžete dočíst kolik váží obří zvon v Katedrále svatého Víta, jak se jmenuje největší sál v Novém královském paláci nebo kolik klíčů potřebujete k odemčení komory s korunovačními klenoty. 

Tajemství pražského hradu, napsal i ilustroval Stanislav Škoda, vydal Albatros 2018, počet stran 48, doporučená cena 179,-, pro děti od 6 let

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku