„Na základě vyhodnocení znaleckých posudků v oblasti zdravotnictví a letectví a dalších zjištěných skutečností zahájila Vojenská policie trestní stíhání pro přečin těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti proti vojákovi v činné službě, který při přistávacím manévru na pražské Letné při Dni s armádou dne 23. září loňského roku dopadl do skupiny osob,“ uvedla mluvčí Vojenské policie Lenka Haberová. Důvody k trestnímu stíhání dalších lidí podle ní zjištěny nebyly.

Při závěrečném seskoku osmi parašutistů na Dnech armády, jež se 23. září konaly na pražské Letné, se jeden z nich netrefil do určeného prostoru. Výsadkář vlivem silného větru doletěl až na konec dopadové plochy a zavadil o zábradlí, za kterým stáli diváci. Kromě sebe zranil ještě ženu a dítě. Podle svědků zraněné odvezla sanitka.

„Pražští záchranáři se na místě postarali o 36letého muže, výsadkáře, kterého převzali od místních zdravotníků,“ popsala Blesk.cz mluvčí pražské záchranky Jana Poštová. Záchranáři muže dopravili do Vojenské nemocnice s pohmožděnými zády a dolní končetinou.

Další zraněnou byla žena. „Zajistili jsme ji, ošetřili a převezli do motolské nemocnice se zraněním lokte a pohmožděnými zády,“upřesnila rozsah zranění. Zraněné dítě pražští záchranáři neošetřovali, do Motola ho odvezla sanitka Ústřední vojenské nemocnice.

Parašutista se na Dni armády netrefil do vyhrazeného prostoru a zranil sebe a dva lidi:

Video
Video se připravuje ...

Parašutista se na Dni armády netrefil do vyhrazeného prostoru a zranil sebe a dva lidi. Aktu.cz

Fotogalerie
10 fotografií