I když byla spousta jejích slavných klientek o řadu generací mladší, tak Inku považovaly za kamarádku. A to nejenom kvůli tomu, co dokázala s jejich pletí, ale i pro svůj pozitivní přístup k životu. Byla to dáma s velkým D.

"Odešla mi skvělá přítelkyně INKA. Dáma, která věděla o pleti vše! Budeš mi chybět," napsala v úterý na sociální síť modelka Kateřina Průšová, která ke kosmetičce docházela deset let a za tu dobu se spřátelily. "V minulosti jsem strašně trpěla na pigmentové skvrny, a to mi hodně znesnadňovalo mou práci v modelingu. Ale poté, co jsem přišla k Ince, tak mě z toho dostala. Bude mi moc chybět, byla to úžasná dáma," svěřila se Miss ČR 2002.

Paní Inka měla dlouholeté problémy se srdcem a společně s vysokým věkem se jí právě ony staly osudným. Svou manželku oplakává manžel Matti, který s ní vedl jejich salon krásy. Kdekoliv se kosmetička objevila, tak byla středem pozornosti, a to nejenom kvůli svému výstřednímu stylu oblékání. Ráda se pohybovala mezi mladší generací, což jí dodávalo nadhled a humor.

S problematickou pletí se na ni obrátila nejenom Katka, ale i Eliška Bučková, Hana Mašlíková, Gabriela Bártová nebo tenistka Iveta Benešová.

Poslední rozloučení s první dámou kosmetiky proběhne v pátek.

VIDEO: Kateřina Průšová zanevřela na opalování: Mám strach o své zdraví!

Video
Video se připravuje ...

Kateřina Průšová zanevřela na opalování: Mám strach o své zdraví! Markéta Reinischová, Petr Soukup

Fotogalerie
12 fotografií