Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Smrt turisty v Egyptě: Odpojili ho od přístrojů kvůli 200 tisícům? Ředitel nemocnice promluvil!

Autor: ljš - 
21. února 2018
10:42

Sedm tisíc liber (200 tisíc korun)! To je částka, na kterou se vyšplhal účet za léčbu britského turisty Adriana Kinga (†39), který náhle zkolaboval na výletě v Hurghadě. Rodina zemřelého tvrdí, že ho egyptští lékaři odpojili od přístrojů kvůli tomu, že neměla peníze na uhrazení těchto poplatků. Nemocnice se teď brání.

Adrian skončil v nemocnici poté, co zkolaboval během výletu na velbloudech a čtyřkolkách, kterého se účastnil se svými kamarády. Po převozu na pohotovost upadl do kómatu a lékaři mu diagnostikovali selhání ledvin.

Vzápětí se ukázalo, že je jeho pojištění neplatné, protože pacient zamlčel, že před dvěma lety ležel v nemocnici se zánětem pobřišnice. Pro rodinu tak začalo peklo, které bohužel nakonec skončilo Adrianovou smrtí.

Podle mužova otce ale mohl žít, kdyby rodině pomohl britský konzulát. Nemocnice podle něj Adriana od přístrojů odpojila, protože neměli na zaplacení účtů. "Buďto zaplatíte teď hned, nebo vypnu přístroje," řekl mu prý jeden ze zaměstnanců nemocnice. "Neměl jsem v tu chvíli 200 tisíc, které požadoval. Jakmile jsem odešel z místnosti, začal vypínat přístroje. Nemohu věřit, že britský konzulát nedokázal udělat víc pro britského občana," dodal pro server Daily Mail.

Ředitel nemocnice v Hurghadě ale veškerá obvinění popírá. "Když ho přivezli, nechtěli jsme po něm, ani po jeho kamarádech žádné peníze, protože jsme povinni poskytnout veškerou pomoc, pokud je pacient v kritickém stavu," vysvětlil.

Potvrdil, že Adrianovi selhaly ledviny. "Převezli jsme ho do nedaleké nemocnice na dialýzu, ale tam došlo k selhání srdce," vysvětlil. "Rychle jsme ho vezli zpátky na naši jednotku intenzivní péče, abychom ho zachránili. Srdce mu ale selhalo znovu a nakonec zemřel," dodal.

Rázně odmítl, že by Adriana někdo od přístrojů odpojil. Peníze za léčbu prý žádali pouze po nemocnici, která uvedla, že pacientovo pojištění nebylo platné a účet proto hradit nebude. Rodina pak podle ředitele uvedla, že na zaplacení nemá. "Přestože léčba uhrazena nebyla, nemocnice odmítla podniknout kroky, které by vedly k vymožení částky od rodiny zemřelého," snaží se ředitel dokázat, že nezaplacení účtu za smrtí Adriana nestojí.

jasnovidec01 ( 21. února 2018 11:43 )

Panáček se měl pořádně pojistit a nezamlčovat zdravotní stav,když měl na dovolenou tak se měl pojistit,to snad pochopí kde jaký ňouma,pozdě honit bycha,a bůch jak to všechno bylo

Monikay ( 21. února 2018 11:27 )

Člověk stejně neví, jak to nakonec bylo

hedvika111 ( 21. února 2018 11:18 )

Tak to se dalo čekat, včerejší článek byla senzace a ono je vše jinak .... jak snadné překrout informace V EG jsem nikdy nezažila, že by odmítli ošetřit cizince - to se řeší až poté, nejdříve s rodinou, pojišťovnou a pokud něco selže, tak s konzulátem ....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání