Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Nejhledanější čeští kriminálníci: Brutální vrazi, podvodnice i Kožený

  • Autor: ana - 
    26. 2. 2018
    09:30

    V hledáčku Interpolu je v současné době padesát hledaných lidí původem z České republiky, či žijících na našem území. Většinou se jedná o podezřelé z velice závažných trestů. Nejstaršímu hledanému je v současnosti sedmdesát let, nejmladšímu dvaatřicet. Potkat je můžete i vy!

  • 1.Vrazi a násilníci

    V hledáčku Interpolu najdete podezřelé z daňových podvodů, kreditních machinací, vyhrožování ale i závažných činů, jako jsou vraždy, týrání, znásilnění aj.

    Mezi hledanými je stále například i František Hudec. Tento nebezpečný muž z Bruntálska v roce 1992 zmasakroval nožem a sekerou celou svoji rodinu a utekl. Policii se ho nikdy nepodařilo dopadnout.

    Další noční můrou, která se stále může pohybovat po ulicích Česka, je Moldavan, Venceslav Pavlovschi. Ten zabil, napadal lidi na veřejnosti a způsobil jim vážná zranění. Ačkoliv toho na tohoto padoucha je mnoho, i po něm se slehla zem.

    Na první pohled milý a sympatický chlapík, kterého byste na ulici snadno přehlédli, Václav Procházka, je v hledáčku policistů pro závažné loupežné přepadení. A pro ránu nešel rozhodně daleko. Z dostupných informací rovněž rád držel rukojmí a rodinu. Je rovněž obviněn z porušování osobní svobody. Žádný andílek to také rozhodně není.

    Pozor si dobře dávejte i na Kyrgyzstánce Ruslana Nasretdinova. Toho se policie snaží vypátrat kvůli opakovanému znásilnění.

    Vrah František Hudec Vrah František Hudec | Interpol

  • 2.Pracháči na útěku

    Mezi rozhodně nejznámější hledané patří Viktor Kožený. Ten se momentálně nachází na Bahamách. Tamní vláda ho však stále i přes nátlaky policie odmítá vydat. Vlivný podnikatel z devadesátých let nedávno oslavil své třiapadesáté narozeniny. Už několik let se tam skrývá před českými a americkými soudy. Je obviněný, že v době kuponové privatizace zpronevěřil miliardy korun.

    Dalším známým hledaným je bezesporu i František Procházka. Ten v roce 2007 okradl bezpečnostní agenturu o 540 milionů korun. Doposud po něm nejsou žádné stopy. Pokud je muž naživu, užívá si neuvěřitelné bohatství.

    Viktor Kožený Viktor Kožený | Foto: Jakub Poláček

  • 3.Ženy nejsou výjimkou

    I ženy mají své dny. Interpol v současné době pátrá kupříkladu pro podvod po Barboře Černé. Druhá a poslední hledaná žena je Jana Patočková, která je hledaná rovněž pro podvod. Po ženách jako by se slehla zem.

    Barbora Černá Barbora Černá | Interpol

  • 4.Kompletní seznam

    Po většině hledaných se slehla zem. Není jasné, kde jsou a jestli se vůbec nachází na území České republiky. Je dobré se však mít na pozoru. Kompletní seznam hledaných naleznete na stránkách Interpolu: https://www.interpol.int/notice/search/wanted

     

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání