Opilý řidič, který usnul v nastartovaném vozidle, a navíc poškodil tři zaparkované automobily, svého činu nicméně litoval už na místě. „Já jsem na sebe fakt na**anej,“ popisoval. Strážníci se nejprve obávali o řidičovo zdraví, protože na klepání na okno nereagoval. Když otevřeli dveře, z auta se vyvanul silný zápach alkoholu. Vozidlo mělo navíc poničenou přední část.

Řidič si navíc téměř nic nepamatoval. „Na dotaz hlídky, zda neměl se svým vozem nehodu, řidič odpověděl, že si nic nepamatuje, chtěl si prý jen přeparkovat, protože stál špatně před hospodou, která je nedaleko. Provedenou orientační dechovou zkouškou u něj naměřili přes 2 promile alkoholu,“ řekla pro Blesk.cz policejní mluvčí Irena Seifertová.

Jiný řidič takto nadýchal téměř tři promile:

Video
Video se připravuje ...

Řidič nadýchal takřka tři promile Městská policie hlavního města Prahy

Nebyl jediný během noci

Řidič v Praze 11 však nebyl jediný během sobotní noci, který se rozhodl řídit opilý. O pár hodin později v Praze 15 zadrželi strážníci čtyřicetiletého muže ze severu Čech, který řídil s vysloveným zákazem řízení uloženým za pití alkoholu. Přitom jen pár minut před zadržením ho kontrolovali na parkovišti u Hostivařské přehrady, kde spal v autě na zadních sedačkách.

„Při té příležitosti jim sdělil, že zde jen spí, autem rozhodně nepojede, protože má vysloven zákaz řízení a nemá u sebe řidičský průkaz. Pro důvodné podezření ze spáchání trestného činu maření úředního rozhodnutí byl muž předán přivolané hlídce Policie ČR k dalšímu opatření,“ vysvětlila Seifertová.