Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Dcerka (0,5) českého hokejisty, který zemřel přímo na ledě: Stojí za ní lidé z celého Česka

Přímo na ledě zemřel minulý týden hokejista Jan Skácelík (†37): Zůstala po něm půlroční dcerka
Přímo na ledě zemřel minulý týden hokejista Jan Skácelík (†37): Zůstala po něm půlroční dcerka  (Autor: Facebook)
Autor: ana - 
20. února 2018
05:00

Smutná tragedie hokejisty Jana Skácelíka (†37), který před Silvestrem zemřel přímo na ledě, po sobě zanechala vlnu solidarity. Lidé z celé republiky posílají peníze na transparentní účet. Finance mají především pomoci jeho půlroční dcerce.

Místo radosti ze sportovního zápasu, byli fanoušci i hráči amatérského hokeje ve Zlíně svědky tragédie. Přímo na ledě zemřel jeden z hráčů Jan Skácelík (†37), kterému už nepomohla rychlá pomoc jeho spoluhráčů ani záchranářů. Po Honzovi tu zůstala přítelkyně a půlroční dcerka. 

Děkujeme, Honzo

Honza zemřel v nedožitých osmatřiceti letech a nechal zde své nejmilovanější - svou přítelkyni Romanu a půlroční dcerku Editku.  Vzkazy na transparentním účtu hrnou slzy do očí. „Honzo, děkujeme. Romčo a Editko, držte se. Hřebíkovým holkám. Posílám alespoň malou náplast. Buďte silní!“ To je jen slabý výčet vzkazů lidí, kterým osud malé dcerky a její maminky není lhostejný.

Sportovec Hřebík

Původně začínal Honza, kterému nikdo neřekl jinak, než Hřebík v hokejbalu. "V nejvyšší malenovické hokejbalové lize odehrál plných třináct sezón převážně na postu obránce, což platilo i u hokeje. Ve Zlínské amatérské hokejové lize strávil 11 sezón, odehrál 236 soutěžních zápasů a třikrát se svými spoluhráči slavil bronz a jednou i stříbro. Další řadu utkání odehrál ve Zlínské hobby lize a byl také velikým fandou zlínského extraligového týmu," popisuje Honzovy sportovní úspěchy web.

Kamarádi zřídili pro pozůstalé transparentní účet, aby alespoň trošku pomohli zmírnit dopad tragédie na jejich životy. Lidé posílají od stokorun až přes desetitisíce.  Pomoci můžete i vy. Číslo transparentního účtu najdete na webu amatérské hokejové ligy.