Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Řidiče od smrti v ledové vodě zachránil hrdina: Držel mu hlavu nad hladinou do příjezdu pomoci

Autor: red - 
18. února 2018
08:17

Obdivuhodnou duchapřítomnost a obětavost předvedl řidič, který v sobotu večer projel kolem nehody na Benešovsku. Vůz tu sjel do rybníka, převrátil se a jeho řidič zůstal zaklíněn za volantem. Auto se okamžitě začalo plnit ledovou vodou. Nebýt anděla strážného, život nabouraného řidiče by byl pravděpodobně vyhasl…

K sobotní nehodě nejspíš přispěla i namrzlá vozovka v okolí rybníka v ulici U Splavu v Bystřici na Benešovsku. Opel Zafira sjel do vody a zde se převrátil. Naštěstí pro muže, který byl ve vozidle zaklíněn, si nehody všiml řidič vozidla, který jel vzápětí tímto místem a přispěchal na pomoc. Po zavolání tísňové linky držel v ledové vodě zaklíněnému řidiči hlavu nad vodou až do příjezdu složek IZS a pravděpodobně mu tím zachránil život, informuje agentura Aktu.cz.

„Na místě zasahovaly dvě jednotky hasičů – dobrovolná jednotka z Bystřice a profesionální jednotka z Benešova. Jednalo se o dopravní nehodu jednoho vozidla, které skončilo větší částí v rybníku. Jedna osoba – řidič vozidla byl v autě uvězněný. Auto jsme na místě zajistili – nejprve jsme se snažili vůz přes kurty dostat zpět na břeh, což nám bohužel nešlo zvládnout, proto jsme použili naviják. Následně jsme řidiče pomocí hydraulických pomůcek vyprostili z vozidla a na páteřní desce vytáhli. Poté jsme zraněného řidiče předali záchranné službě,“ sdělil redaktorům Aktu.cz podporučík Martin Kučera ze stanice profesionálních hasičů Beroun, velitel zásahu.

Video  Zásah hasičů u nehody v Bystřici u Benešova  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

Následně vůz hasiči vytáhli zpět na silnici k odtahu pomocí jeřábu, který na místo později dorazil. Řidič byl se zraněním převezen do nemocnice. Příčinu a okolnosti nehody vyšetřují policisté, kteří na místě nehodu dokumentovali. 

Enrieta ( 18. února 2018 20:57 )

Senzace!! Ale zajímalo by mně, kdo dělá korekce textů. Jak může být velitel zásahu z Berouna???!!!! To by ten chudák v tý vodě zemřel i se zachráncem. Vždyť by tam hasiči jeli z Berouna přes hodinu. Vždyť je to smutné, že takové noviny můžou naprosto bez uzardění plácat takové blbosti.

Monikay ( 18. února 2018 09:35 )

Je velká náhoda a klika koho člověk v těchto situacích potká...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání