Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Babiše a jeho ministry čeká větší luxus v BMW za 50 milionů. Polepší si i Zeman

Autor: vei - 
16. února 2018
13:30

Povezou se ještě ve větším luxusu. Vybraní ministři a další ústavní činitelé přesednou z Audi do ještě víc „nadupaných“ BMW 750LixDrive černé barvy s pohonem na všechna čtyři kola. Auta nakupuje ochranná služba a za 18 vozů zaplatí 50 milionů korun. 

Černá barva, čalounění v černé kůži, masážní sedadla, projekce na čelní sklo, dřevěné obložení i příprava pro ukotvení dětské sedačky nebo noční vidění s rozpoznáním zvěře, zrychlení z nuly na sto do pěti vteřin, výkon 320 kW. Taková „žihadla“ čekají na ministry a ústavní činitele, kteří mají ze zákona přidělenou ochranku. Prvních pět kousků mají už objednaných. Z veřejného rejstříku smluv to zjistila MF Dnes.

Auta pro delegace i chráněné osoby

„Vozy jsou určeny pro přepravu ústavních činitelů České republiky a zahraničních delegací, které přijíždějí do Česka,“ potvrdila listu mluvčí Policejního prezidia Eva Kropáčová s tím, že vysloužilá Audi bude policie i nadále využívat.

Novou flotilu ve VIP výbavě kupuje ochranná služba po pěti letech a všechny vymoženosti si napsala do zadávacích protokolů.

V novém se budou moct už brzy svézt například premiér Andrej Babiš (ANO), ministryně financí Alena Schillerová (za ANO), ministr zahraničí Martin Stropnický (ANO), ministr spravedlnosti Robert Pelikán (ANO) a ministr vnitra Lubomír Metnar – právě je spolu s předsedou Senátu Milanem Štěchem (ČSSD) a předsedou Poslanecké sněmovny Radkem Vondráčkem (ANO) hlídá policejní ochranka.

Video  Nehoda Zaorálkovy limuzíny: Jak to vypadá na místě střetu?  - Blesk - Hynek Zdeněk
Video se připravuje ...

„Vozidla BMW jsou výsledkem otevřeného výběrového řízení. Technická specifikace umožňovala podání nabídek pro široký okruh dodavatelů,“ zdůvodnila výběr značky MF Dnes policejní mluvčí Kropáčová. Jedno auto přitom vyjde zhruba na dva a půl milionu korun. K této flotile pořizuje ochranná služba ale podle listu ještě také další doprovodná vozidla. 

Nová Škoda i pro Zemana

Nové auto, i když původního typu z mladoboleslavské Škody Auto, čeká po inauguračním projevu i prezidenta Miloše Zemana. Zatímco současný prezident využívá české auto značky Škoda Superb, jeho předchůdce Václav Klaus jezdil kvůli údajnému drncání tohoto vozu raději v Audi.  

Video  Miloš Zeman má novou limuzínu: Bude méně drncat!  - Vera Renovica, Jan Jedlička
Video se připravuje ...

spirito2302 ( 18. února 2018 08:53 )

Vždyť jste si je volili, tak jim dopřejte nějaké výhody,nebo vám nakopou zadky. Do dalších voleb mají vystaráno.

oshona ( 16. února 2018 18:20 )

ellenic ( 16. února 2018 18:10 )

Je úplně jedno, kdo ty vozy nakoupil, podstatné je, že je to pro ty lumpen,a za tolik peněz a z peněz daňových poplatníků. Ať si to koupí za své , berou dost na to, aby to museli dostávat od státu. Tak důležití pro mne nejsou.Zbytečný senát , zbytečně nabouchaná poslanecká sněmovna .

bullshit ( 16. února 2018 17:42 )

Důchodci nemají na léky neb kupují luxy za 80000,-, deky za 30000,- a hrnce bratru za 35000,-kč.

bullshit ( 16. února 2018 17:39 )

Bohužel, naprostá pravda...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa