„Otrlec je synonymem pokleslosti, nevkusu, braku a zábavy za hranicí tuctovosti – ve všech možných významech těchto slov,“ vysvětlují organizátoři festivalu, na co se můžete v rámci festivalu těšit.

Žádné líbivé romantické filmy a hollywoodské komedie nečekejte. Naopak. Očekávejte kolekci nejpůsobivějších, nejsměšnějších, nejzapadlejších i nejbizarnějších hororů, extrémů, akčňáků, krváků, campů a béčkových i céčkových filmů.

A protože takových filmů bylo natočeno už opravdu hodně, na festivalu jich budete moci zhlédnout desítky. Mezi ty „nejlákavější“ patří Vaginátor, Velké kozy na Havaji, Nechte mrtvoly chytat bronz nebo také Ptákodemie. Jak už názvy napovídají, bude to to nejabsurdnější z absurdního. 

Festival není žádnou novinkou. Vše se zrodilo v hlavě festivalovému dramaturgovi Davidu Čeňkovi v roce 2004, kdy viděl ve Španělsku na filmovém festivalu i sekci takzvaných nonkonformních filmů. A tak dal hlavy dohromady s Ivem Andrlem, šéfem kina Aero, a vznikl nový festival, který v Praze nemá obdoby. Poprvé si jej mohli Pražané užít už v roce 2005. 

Kdy? 27. únor až 4. březen
Kde? Kino Aero, Žižkov
Vstupné? 120 korun za projekci

Festival otrlého diváka
Autor: Festival otrlého diváka