Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Žiju! Tomáš, který v Tatrách přišel o sestru Lucku: Konečně se ozval z nemocnice

Autor: dce - 
15. února 2018
05:14

Vánoční svátky v Tatrách skončily pro mnoho lidí tragicky. Během 48 hodiny zde zahynuli tři Češi – mezi nimi byla i Lucie F. (†30), zkušená horolezkyně, která se do Tater vydala se svým bratrem Tomášem (23). Ten byl po pádu vážně zraněn a nyní se po téměř dvou měsících konečně ozval z nemocnice!

„Žiju!“ Na tohle slovo čekali dlouhých sedm týdnů přátelé a blízcí Tomáše F. (23). Ten se spolu se svou sestrou Lucií (†30) 25. prosince zřítil v Tatrách ze skály. Lucie několik set metrů dlouhý pád nepřežila, Tomáš skončil s vážným poraněním hlavy v nemocnici.

Trvalo několik dní, než se probral z bezvědomí, další týdny se čekalo, zda bude Tomáš v pořádku. Minulý týden se konečně ozval z nemocnice. Na svůj Facebook napsal jednoduchý vzkaz, který vzbudil ohromnou vlnu radosti.

Jeho kamarádi, ale i lidé, kteří se o neštěstí dozvěděli z médií, mu v komentářích přejí brzké uzdravení a fandí mu. Mám neskutečnou radost, v tom jednom slově je úplně všechno! Hodně sil a ať už jsi doma,“ napsala Martina.

Tomáš i Lucie nebyli na túře v horách poprvé. Oba měli splněny horolezecké zkoušky, jezdili do Alp a byli vynikajícími lezci. „Nikdo z nás nemá právo soudit, tím spíše ne ti, kteří nemají o pohybu v zimních horách sebemenší ponětí,“ napsal rodinný známý.

V Tatrách mezi svátky zemřela i další lezkyně Kateřina S. (†25) a muž z Česka. Zahynul rovněž mladý Polák, desítky lidí se v tomto období zranily, místní horská služba zasahovala i u skupinek, které v Tatrách zabloudily.

Monikay ( 10. května 2018 19:42 )

škoda krásné slečny

moiaza ( 15. února 2018 07:53 )

Dnes si hraje na zkušeného lezce kde kdo. Udělat si horolezecký průkaz není zas až tak náročné. Stačí mít kamarády na těch správných místech. Zkušený lezec je žijící lezec. Sám jsem toho slezl dosti hodně, včetně zimního lezení a tůr. Vždy jsem uznával zásadu skromnosti, pokory a nepřeceňování. Bohužel, sává se, že i mistr tesař se utne.

priserka ( 15. února 2018 07:52 )

voght:ty jsi neskutečné h.o.v.a.d.o...lidský odpad...fuj !!!!!

Zobrazit celou diskusi