Koukejte na pozadí. Veškerou romantiku může úplně pokazit nevhodný objekt v pozadí fotky, jako odpadkový koš v parku, nebo znuděně se tvářící obsluha v restauraci. Volte ideálně jednobarevné pozadí, vyhněte se složitým vzorům například tapet a hrajte si s hloubkou ostrosti, abyste dosáhli takového rozostření pozadí, jaké se vám líbí.

...
Autor: scom

Foťte se v situacích »ze života« okořeněných jemným náznakem valentýnské atmosféry. I když jsou aranžované fotografie někdy fajn, platí to spíše u těch, které fotil profesionál. Budete překvapeni, jak krásné fotky mohou vzniknout spontánně bez většího rozmýšlení. Koneckonců, s digitálním fotoaparátem můžete pořídit velké množství fotografií.

Zachyťte neopakovatelné emoce tohoto dne – radost z dárku, pohled do očí, propletené ruce apod. K získání takových detailů se nebojte zoomovat.

Využijte valentýnské »rekvizity«, ale pozor! Méně je někdy více! Detaily, jako stejné prstýnky na rukou obou partnerů, sladěné barvy oblečení nebo správně zvolené květiny, vám udělají mnohem větší službu, než obří srdce a záplavy růžové barvy.

...
Autor: scom

Pokud je to možné, využijte přirozené světlo, které je měkčí než blesk a více tak podpoří romantickou atmosféru výsledného obrázku.

Mnoho fotoaparátů má režimy pro focení portrétů za nízké hladiny osvětlení – využijte je večer raději než blesk. Ten často způsobuje úplné zatemnění pozadí, což nevypadá pěkně.

Zkuste si pohrát s protisvětlem, můžete dosáhnout efektu siluet, které mají také velmi romantický nádech.

Můžete vytvořit sérii fotografií jako příběh, který postupně zdokumentuje průběh vašeho valentýnského dne nebo večera. Z nich je pak snadné v různých programech skládat koláže ukazující jednotlivé momenty v časové posloupnosti.   

...
Autor: scom