Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

To je sestra diktátora Kim Čong-una: Přiletěla do Jižní Koreje kvůli olympijským hrám

Autor: ČTK - 
9. února 2018
00:00

Sestra severokorejského diktátora Kim Čong-una překročila hranice mezi oběma korejskými státy jako první člen vládnoucího klanu od války na počátku 50. let minulého století. Kim Jo-čong se má zúčastnit slavnostního zahájení zimních olympijských her v jihokorejském Pchjongčchangu.

Kimova sestra přiletěla na třídenní návštěvu Jižní Koreje soukromým bílým letounem svého bratra spolu s devadesátiletým Kim Jong-namem, oficiálně nejvyšším představitelem KLDR. Oba přiletěli do Soulu v černém a při přivítání na letišti se podle novinářů usmívali.

Kim Jong-nam se v sobotu v prezidentském paláci v Soulu, takzvaném Modrém domě, setká s jihokorejským prezidentem Mun Če-inem. Bude to vůbec poprvé, co některý člen severokorejské vládnoucí dynastie Kimů do Modrého domu zavítá.

Jihokorejská média podle AP spekulují, zda Kim Čong-un zaslal prostřednictvím své sestry jihokorejskému prezidentu poselství s návrhem na mezikorejský summit. Kim Jo-čong zastává pozici místopředsedkyně ústředního výboru Korejské strany práce a je jedním z mála lidí, jimž prý severokorejský vůdce absolutně důvěřuje.

Mladá a pohledná žena, jejíž věk se odhaduje na 30 let, může vylepšit image severokorejské diktatury. Její přílet podle agentury Jonhap připoutal pozornost desítek novinářů shromážděných na letišti.

Video  Odhalení fotografií Kim Čong-una z dětství na armádním koncertu v KLDR  - Reuters
Video se připravuje ...

abaron ( 9. února 2018 12:36 )

pri takom veľkom pestonále vyzerá ako z voza stratená po didžine vy vy to

bibijana ( 9. února 2018 11:42 )

A řeknu to natvrdo! Hanba Mezinárodnímu olympijskému výboru, že vybrali zemi, kde je pes běžným jatečním zvířetem!!!Hanba všem civilizovaným a slušným sportovcům, kteří to tolerují a her se v této sprosté a necivilizované zemí účastní!!! Doufám, že vás tam tím psím masem vykrmí a vy si pochutnáte!!!

sajgon ( 9. února 2018 10:15 )

Jo tak Kimova sestřička je rozhodně šu*atelná

Zobrazit celou diskusi