Šapitó za lužáneckým zámečkem bude v provozu od února do června. Technici uvnitř nyní staví scénu. „Nejdříve do tohoto prostoru přesuneme námi připravovanou inscenaci Rozmarné léto, která bude mít premiéru 23. února. Slavnostně tak zahájí festival s názvem Cirkus bude v Brně, v rámci kterého později uvedeme celou řadu zahraničních novocirkusových produkcí a koncertů,“ uvedla Eva Kašpárková z propagace činoherního souboru.

Rozmarné léto od Vladislava Vančury chtějí divadelníci pojmout jako cirkus se slovy a žonglování s větami, doprovázené akrobatickými kousky a kouzelnickými triky. Herci proto od listopadu dostávají lekce od učitelů akrobacie, aby zvládli visutou hrazdu, kruhy a třeba i chůzi po laně.

Inscenaci režíruje Jakub Nvota. Roli Antonína Důry svěřil Petru Halberstadtovi, jeho ženu Kateřinu ztvární Tereza Groszmannová. Jako Arnoštek se představí Jakub Šafránek.

V březnu v šapitó vystoupí Losers Cirque Company, dále mezinárodní soubor Younak spojující folklor, cirkus a divadlo a také švýcarsko-izraelská dvojice Cirque E1NZ. Později pak cirkusový stan přivítá také umělce z Německa, Itálie i zámoří. Hudební program zahrnuje koncerty skupiny Sto zvířat, Jiřího Schmitzera nebo Radúzy.

VIDEO: Vystoupení Long Vehicle Cirkusu v Praze za pořádného deště.

Video
Video se připravuje ...

Vystoupení Long Vehicle Cirkusu v Praze za pořádného deště. Eva Fornálová


Fotogalerie
10 fotografií