Andrea studuje posledním rokem na České zemědělské univerzitě a v červnu se stala majitelkou malého bytu. Chtěla by pro sebe a maminku důstojné bydlení. Zatím žily na pár metrech čtverečních, v jedné místnosti a na jedné posteli bydlí maminka, Andrea a dvě feny.

Video
Video se připravuje ...

Jak se staví sen: Překvapení pro maminku TV Prima

Garsonka v pražském paneláku je ve špatném stavu. Zařízení je staré. Jedna místnost slouží jako kuchyň, obývák, ložnice, studovna a pelech pro dva psy. Navíc má děda v bytě sklad různých věcí. Kuchyň je spíš skříňka na nádobí s dřezem. Holky si vaří v mikrovlnce, protože vařit na malé plotýnce se ani moc nedá. Kdyby měly kuchyň, rády by si vařily. Nová kuchyň s pořádnou plotnou a myčkou by byla dárkem hlavně pro maminku, která by měla důvod zase začít vařit.

Spaní by mělo být pohodlné pro maminčina nemocná záda, pro Andreu i pro obě fenky. Koupelna je umakartová s malou vanou. Andrea by ocenila sprchový kout. Protože s fenkami spí v jedné posteli, musí je každý večer pořádně umýt, a to je ve vaně hodně obtížné. V bytě není ani pračka, takže holky jezdí prát a sušit prádlo k dědečkovi.

Video
Video se připravuje ...

Jak se staví sen: Překvapení pro maminku TV Prima

Andrea by si přála moderní multifunkční prostor. Funkční kuchyň, koupelnu a pohodlnou postel pro sebe, ale hlavně pro maminku. Netrvají na ničem, kromě spaní na matraci (ne na gauči – kvůli zádům). Jako překvapení budeme proměňovat celý byt, a to včetně koupelny. V „dědově“ kumbále vznikne plnohodnotná funkční kuchyň. S myčkou, troubou, varnou deskou a lednicí.

Kuchyň bude v šedé barvě s betonovou pracovní deskou. V chodbě budou velké šatní skříně, čímž se vyřeší ukládání věcí. Podlahu čeká betonová stěrka. Spaní se pokusí vyřešit designéři tak, že nechají u truhláře vyrobit pódium na míru. Pod matracemi budou v pódiu vyklápěcí dveře, a tím pádem další úložný prostor. V místnosti bude i místo na jídelní stolek a křesílko. Nezapomeneme ani na fenky. Ve stejné úrovni jako pódium bude i místo na pelech pro psy. Tak to jsou plány, ale podaří se vše stihnout v šibeničním čase?

Video
Video se připravuje ...

Jak se staví sen: Překvapení pro maminku TV Prima

Premiéru dílu „Jak se staví sen – extra“ uvidíte v pondělí 12. února ve 21.30 na Primě.

Fotogalerie
17 fotografií