Jejich cesta k 20. listopadu 2017, kdy spojili své životy sňatkem v Praze 6, se podobá splněnému snu. „Oba dva jsme měli celý život možnost cestovat, mít mnoho přátel, sportovat a také jsme našli své životní partnery, které jsme milovali. A když jsme se poznali, zjistili jsme, že se skvěle doplňujeme, rozumíme si a máme stejné zájmy,“ shodují se Vladimír a Hana.

Oba ví, že život je jen jeden a musí jej vždy žít naplno. „Po ztrátě svých partnerů jsme se najednou cítili oba sami a to nám ani jednomu nevyhovovalo. Máme společné názory na to, že život jde dál a je třeba v něm pokračovat a žít pořádně až do konce, nikoliv jako někdo opuštěný nebo ztracený, který lituje věcí v minulosti. Shodli jsme se i v tom, že by náš dřívější partner byl rád, že pokračujeme dále, a tak jsme se rozhodli se vzít,“ popsal dále Vladimír.  

Překvapení pro manžele i rodinu

Rozhodování o svatbě podle Vladimíra nebylo těžké, ale spíše překvapivé. „Život nás najednou svedl do jedné koleje, a když se do ní už člověk dostane, tak to má mít řád a odpovídat slušným pravidlům společnosti. Rozdíl 14 let mezi námi jako by nebyl a hlavně nás k tomuto kroku vedly životní zásady a zkušenosti. Že jsem pak Hanu požádal o ruku, v tu chvíli ale překvapilo i mě samotného,“ popsal dále Vladimír.

Mnoho lidí tento krok nečekalo, pro další se ale novomanželé stali inspirací. „Když se to dozvěděla má rodina, hlavně ti mladší se divili, ale nakonec prohlásili, že to je vlastně úžasné a hlavně musí být při tom. Z našeho pohledu to však taková mimořádnost není. Podle nás je to jen normální průběh života dvou lidí, kterým se opětovně podařilo najít člověka, se kterým chtějí žít,“ pokračují skromně manželé.

„Ten věk nehraje roli, ale jde o hlavu. Pokud víte duševně, že jste fit, tak vás to automaticky přivede do toho kroku, který jsme udělali my. Náš život probíhal nádherně a prakticky oba jsme si vědomi, že jsme měli obrovské životní štěstí. Teď jsme pouze nalezli člověka, který zastává stejné hodnoty. A lépe se žije vždycky ve dvou,“ dodávají na závěr Vladimír a Hana.