Registrovaný partner módního návrháře Osmanyho Laffity Guy Pascal Gheysens má už od roku 2006 zapsané dluhy v katastru nemovitostí. Na jejich vysněný dům v bývalé hvězdárně v Nižboru byla proto vypsaná exekuce ve výši 1 074 830 korun.

„Exekuce byla, protože někdo nadával, že jsem nezaplatil. A tak jsme to samozřejmě museli zaplatit. Ten dluh ale není vymazaný z katastru. Pokud bych chtěl, tak to z katastru vymažu, ale já to nebudu mazat, protože mě to osobně nevadí. Ale ano, je to splaceno,“ přiznal TopStaru Guy Gheysens.

Podle katastrálního úřadu Osmanův manžel nelže. „Pohledávky jsou v katastru nemovitostí stále uvedeny proto, že jsme dosud neobdrželi potvrzení o jejich uhrazení. To znamená, že buď majitel nemovitosti uhradil veškeré dluhy, ale od příslušného věřitele si nevyžádal potvrzení o zaplacení, které by nám následně předal, nebo je možné, že byla uhrazena jen část pohledávek a majitel nemovitosti čeká, až uhradí vše, a pak to teprve nechá z katastru vymazat celé najednou,“ řekla Blesk.cz zaměstnankyně katastrálního úřadu.

Navíc dodala, že zapsané pohledávky v katastru zůstanou do té doby, dokud věřitel nebo dlužník o jejich vymazání nepožádá. Exekuce na bývalou hvězdárnu v Nižboru ale vypsána není.

Nicméně ani tak jejich problémy nekončí. „Záleží jen na majitelích nemovitosti, zda to nechají v katastru zapsané. Ale v případě, že budou chtít nemovitost do budoucna prodat nebo s ní jakkoliv jinak nakládat, budou mít velké problémy. Takovým zápisem si zavírají dveře před všemi úřady a bude to běh na dlouhou trať,“ prozradila nám pracovnice. Dluhy za sociální pojištění se tak s Guyem potáhnou nejspíš ještě dlouho.

VIDEO: Laffita ukázal svůj domov ve hvězdárně.

Video
Video se připravuje ...

Laffita ukázal svůj domov ve hvězdárně. Mirka Dvořáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
39 fotografií