„Od 9. února se stane pavilon Z dějištěm olympijského festivalu. Pojme nejen hokejové a curlingové hřiště, ale zázemí zde najdou i další sportovci. Poprvé si v něm na skutečném ledě zabruslí hokejisté i veřejnost,“ uvedl mluvčí brněnských veletrhů Jiří Smetana.

Sportovní nadšenci si mohou v rámci festivalu vyzkoušet množství tradičních i netradičních sportů. „Příznivci adrenalinu jistě ocení skoky na lyžích z mobilního můstku, vyrazí do snowparku, kde bude probíhat snowboarding či freestyle lyžování, nebo si zkusí start na skeletonu, saních nebo v čtyřbobu,“ upřesnil Smetana.

Zájemci ovšem najdou i sporty, na zimní olympiádě nezastoupené. „Součástí brněnského parku je i autokros, billiard, zimní plavání či méně známý kryathlon – zimní varianta triatlonu. V areálu se představí také paralympijské disciplíny, jako jsou sledge hokej, běh na lyžích poslepu nebo krasobruslení handicapovaných,“ dodal mluvčí veletrhů.

V parku si mohou zasportovat dokonce i příznivci letních sportů – konkrétně půjde o florbal, hokejbal, korfbal, pozemní hokej a ropeskipping.

Olympijský festival potrvá stejně jako olympijské hry, tedy až do 25. února. Každodenní program začne vždy v 9 hodin.