Výstava umělecké triády Cílková–Kolářová–Vachunová pod vedením kurátorky
Veroniky Marešové představuje odlišné přístupy a způsoby hledání vlastní identity, ženské přirozenosti i síly a intenzivní vazby na prostředí, odkud vzešly.

Čas nelze vrátit. Těžko se mi odpovídá, jaké jsem měla pevné body (priority) v minulosti. Z pohledu dneška to byly jen nejisté kroky, plné hledání, které mě dovedly až do přítomného okamžiku,“ svěřila jedna z umělkyň Terezie Kolářová.

Video
Video se připravuje ...

Malá ochutnávka z výstavy Kořeny Eva Fornálová

Kristýna Cílková oproti tomu vidí jistotu v přírodě a lesu, který jí dodává energii. Maminka Pavla Vachunová zase nabyla jiného smyslu života poté, co se jí narodil syn Cyril. „Díky němu dosáhl život jiných rozměrů. Stále ale můžu čerpat z mojí rodiny a dětství, které jsem prožila v poklidu na venkově,“ prozradila Pavla.

Kamarádství z Brna

Kristýna Cílková, Terezie Kolářová a Pavla Vachunová vystavovaly takto dohromady poprvé. „Známe se již dlouhá léta, sledujeme, co která tvoří, kde žije, co zažívá. Prvním pojítkem byla naše společná studia v Brně,“ prozradila Terezie o tom, jak se seznámily.

Posléze se všechny zase setkaly v Praze. Dvě z nich mají ateliéry přímo v Pragovce, kde můžete výstavu zhlédnout. „Kristýna se stala naším vzácným hostem z Indonésie, kterého jsme přizvaly do Projektu Kořeny,“ vysvětlovala Terezie, jak měly touhu všechny společně tvořit.

Kdy? Do 23. února
Otvírací doba? Od úterý do čtvrtka 16–20 hodin, v pátek a v sobotu 14–18 hodin
Kde? Pragovka, Kolbenova 34
Vstupné? Žádné

Fotogalerie
17 fotografií