Raději obraz než být pod obraz. Takové heslo teď razí Monika Kvasničková, představitelka šprtky Aleny Hajské v oblíbeném seriálu z 90. let. Do malování se zamilovala už v dětství.

Já si už v pěti letech vysnila, že budu mít několik povolání – herečka, malířka, tanečnice, kosmonautka a cestovatelka. Malovala jsem už odmala, i když s přestávkami. A nedávno mi máma připomněla, že děda už v době mého hereckého rozkvětu prorokoval, že budu jednou malovat a prodávat obrazy ve světě. Trefil se,“ svěřila se Monika.

Své výtvory už dokonce vystavovala i za velkou louží, kam po revoluci na několik let odcestovala.

V Americe jsem začala zase po dlouhý době kreslit, abych se nenudila. Přišli kamarádi a najednou v tom viděli něco úžasnýho. Řekli – hele, to je fantastický, to se musí podpořit! A během týdne mi pomohli dát dohromady mou první výstavu,“ zavzpomínala Kvasničková. Obrazy jí pomohly překonat deprese a dostat se ze závislosti na alkoholu. „Když člověk pije z radosti, tak to nějak jde a nevnímá tu zákeřnost. Ale když se vám potom stane nějaká těžká situace, tak se to najednou přehoupne. A mně se to přehouplo do depresí a tam už jsem nevěděla, jak z toho ven,“ svěřila se Monika ve své 13. komnatě na ČT.

Malování ji kromě jiného vydělává i pěkný balík peněz. Na internetu se její obrazy prodávají od 4500 do 6500 korun. Digitální obrazy na plátně se pak pohybují od šesti do třinácti tisíc korun.

Fotogalerie
28 fotografií