Web Chrome Unboxed si všiml tweetu jednoho z návštěvníků výstavy BETT v Londýně, kde byl k vidění mimo jiné tablet od Aceru, na kterém běžel právě operační systém Chrome OS. Tweet byl pár hodin po své publikaci smazán, což jen přidává na pravdivosti spekulace.

Pokud by šlo o pravdivou informaci, šel by Google částečně sám proti sobě, jelikož v současné době tabletům kraluje buď iOS od Applu, nebo jeho vlastní Android.

TIP: Chrome OS se přiblíží použitelnému systému, aplikace z Androidu poběží na pozadí 

Jenže kategorie tabletů postupně stírá rozdíl s notebooky, a to nejen na platformě Windows. Také Apple už u svých iPadů Pro nabízí klávesnice a pokročilý multitasking, aby tablet de facto nahradil počítač. Na platformě Windows jsou tablety s klávesnicí prostě plnohodnotnými počítači a konvertibilních modelů je nespočet.

Pro Google by to tak bylo jen vykročení k již rozjetému trendu. Svůj Chrome OS už pro dotykové obrazovky optimalizoval dříve a předloni už se objevily i konvertibilní notebooky s Chrome OS. Samostatný tablet tak nakonec vlastně není žádným velkým překvapením.