Webové, obsahově i vizuálně nedostatečné stránky Českého plesu každopádně oslnivé nebyly. Nekonkrétně anoncovaly nabízené občerstvení s ujištěním, že šampaňské poteče proudem. O tom, zda a za jakých okolností bude v ceně, zmínka nepadla.

Za hvězdy programu s neodmyslitelnou tombolou byly avizovány zpěvačky za zenitem, Helena Vondráčková a Marie Rottrová. Jako hřeb večera přislíbený mistr Gott s tím, že změna programu je vyhrazena.

Stať o předepsané etiketě, přikázaném dress code, jež má web Plesu v Opeře, podobně i Česko-Slovenský, taktéž v Obecním domě konaný ples, chyběla.

Za nejlacinější vstupenky na balkony zaplatili návštěvníci 4 950 Kč, za místa u stolu v Grégrově a Sladkovského sále 9 430 Kč a dlít ve Smetanově síni znamenalo zaplatit za lístek 14 145 Kč.

Mimochodem, pětikoruna na konci ceny nejdražšího lístku je fascinující. Stejně tak skutečnost, že v každé vstupence je zahrnuta kromě květu pro dámu, lahve nespecifikovaného alkoholu pro pána i maškarnímu reji náležející škraboška. Tady je její volba zcestná, šlo o klasický bál. Mimochodem výřez tváře krásky se škraboškou zdobí i úvodní stranu Českého plesu. Pokud stejný model, jaký je na snímku, v Obecním domě rozdávali, tak tento údajný luxus lze v kdejakém papírnictví či Ptákovinách koupit za stovku.

Video
Video se připravuje ...

Františka Čížková: V knize odhalila duši! Jak přišla o dítě a zase jej našla! Tereza Kühnelová

Jaké to tedy na Českém plese bylo? Dostály alespoň toalety v doprovodu smokingů či fraků anoncované klase aristokratické elity? Nutno říci, že róby splnily standard bálů první kategorie, byť jako všude úlety v etiketě byly. Pánové vesměs smoking dodrželi, alespoň ti, jež fotografové zaznamenali. Bohužel persony ze sféry umění, vědy, byznysu, politiky chyběly. I tento podnik se stal bálem nevýznamných modelek a bývalých účastnic soutěže České Miss, což společenské prestiži Českého plesu příliš nenasvědčuje.

  • Petra Svoboda: Nácvik na svatbu?
    2
    Líbí se Vám tento model?
    251
    601

    Bývalá playmate, nyní jedna z moderátorek TV Nova, plesem provázela v krajkových šatech s empírovým živůtkem a na něj navazující bohatou sukní. Celek i přes jistou opulentnost róby působil fádně. K diskuzi je i zářivě bílá, ta nenáleží bálu, ale nevěstě.

Předchozí Další