Prvním letošním trhům na náplavce počasí příliš nepřálo. Teploty dosahovaly jen tří stupňů, a tak návštěvníci uvítali možnost opéct si při zahájení buřty nad ohněm. „Tohle vážně bodlo. Člověk se tu hezky zahřeje,“ pochvaloval si pan Karel možnost opékání špekáčků.

Co tady koupíte?

Pokud jste propásli zahajovací opékání, budete si na něj muset počkat zase na další rok. Pro ty z vás, kteří se sem teprve chystají, jsme trhy prošli, abychom vám ukázali, co si tady budete moci koupit.

Video
Video se připravuje ...

Jak vypadaly první farmářské trhy na náplavce? Eva Fornálová

Jelikož ještě není jaro, můžete se tady zahřát u svařáku a horkých vývarů. Z ovoce a zeleniny si domů odnesete jablka, hrušky a kořenovou zeleninu, jakou je mrkev, petržel, celer a brambory.

Největší fronty tady objevíte u stánku s tulipány, kde jeden vyšel na 15 korun. Pokud ale nechcete doma květiny, které za pár dnů uvadnou, můžete si odsud odnést i sazeničky macešek a primule za 25 korun. 

Nechybí tady ani několik stánků s čerstvým masem, mezi kterými objevíte i stánek s rybami. Bio sýry, mléko a vajíčka jsou samozřejmostí. A pokud si s sebou na trhy zapomenete vzít košík, nezoufejte. Můžete si ho tady koupit. 

Fotogalerie
48 fotografií