Pětice vznikla "uměle" v roce 1994 a mezinárodní slávu si získala hned prvním singlem Wannabe. Vrchol kariéry pro ni znamenal rok 1997, kdy vyšla druhá deska Spiceworld (natočen byl i stejnojmenný film) a kdy byly cenou Brit Awards korunovány královnami britského popu.

V roce 1998 opustila skupinu Halliwellová a zbývající čtveřice se rozešla po vydání alba Forever v roce 2000. Všechny Spice Girls se víceméně pokoušely o sólovou kariéru, prorazit se ale podařilo jen Halliwellové, známé jako Ginger Spice, a Melanii Chisholmové alias Mel C. Victoria Beckhamová se proslavila manželstvím s fotbalistou Davidem Beckhamem a kariérou módní návrhářky.

Podle britského deníku The Sun nyní plánují projekty pro čínskou televizi, reklamní smlouvy a kompilace svých největších hitů. Buntonová na sociálních sítích uvedla, že "budoucnost bude mít říz (bude spicy)", a Hornerová tvrdí, že Girl Power (ženská síla) "žije a těší se dobrému zdraví".

Přechodně se členky skupiny daly znovu dohromady na světovém turné v letech 2007 až 2008, na závěrečný ceremoniál olympijských her v Londýně v roce 2012 a v témže roce při příležitosti uvedení muzikálu Viva Forever!. Návrat samotné Brownové, Buntonové a Hornerové ohlášený na rok 2016 se nezrealizoval, připomněla AFP.

Fotogalerie
21 fotografií