Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ve Francii se srazily dva vrtulníky letecké školy. 5 lidí zemřelo

Ve Francii havarovaly dva vrtulníky. (Ilustrační foto)
Ve Francii havarovaly dva vrtulníky. (Ilustrační foto)  (Autor: Wikipedia Commons)
Autor: ČTK - 
2. února 2018
10:33

Dvě armádní helikoptéry havarovaly na jihovýchodě Francie. Přinejmenším pět lidí zahynulo, po šesté osobě se pátrá. K havárii došlo u jezera Carcès severně od St. Tropez.

Přinejmenším pět lidí dnes zahynulo poté, co se na jihovýchodě Francie srazily dva vojenské vrtulníky. S odvoláním na armádního mluvčího o tom dnes informovala agentura AFP. Příčina neštěstí zatím není známa. 

Vrtulníky se srazily. V jednom byly tři osoby, v druhém dvě, všichni jsou mrtví,“ řekl agentuře AFP armádní mluvčí, podle kterého se jedno tělo zatím nepodařilo vyprostit z trosek. AFP i server 20 minutes zpočátku informovaly, že se pátrá ještě po šesté osobě.

K neštěstí došlo kolem 10:00 SEČ nedaleko jezera Carcès, které leží asi 70 kilometrů severovýchodně od přístavního města Marseille. Havarované stroje patřily armádní letecké škole v Cannet-des-Maures nedaleko Saint-Tropez. Příčina neštěstí se vyšetřuje.

Na místě havárie je podle agentury AFP asi dvacet vojáků i zástupci místní samosprávy. Na pomoc přiletěly také dvě záchranářské helikoptéry Dragon a jeden policejní vrtulník.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi