Febiofest slaví už čtvrt století. Pro letošní ročník má připraveno na 15 sekcí, mezi kterými bude i sekce Best of. Ta představí deset nejoblíbenějších filmů uvedených od založení festivalu v roce 1993. Mezi desítkou nejlepších se objeví například Lola běží o život Toma Tykwera, Mulholland Drive Davida Lynche i Pianista Romana Polanského.

Ze všech filmů, které se na festivalu za těch 25 let promítaly, jsme ve spolupráci s ČSFD vybrali ty opravdu nejpopulárnější. Doufáme, že si věrní diváci festivalu přijdou vzpomenout na svoje první setkání s těmito snímky,“ prozradila ředitelka programu Anna Kopecká.

Hlavní sekce i něco navíc

Hlavní sekce budou čtyři - Central park, Panorama, Nová Evropa a Masters. Těšit se tak můžete na předpremiéry a premiéry českých i zahraničních snímků, nejúspěšnější filmy poslední doby, filmy začínajících filmařů i na poslední snímky od těch nejlepších z nejlepších.

Těšit se můžete také na doprovodný program. V rámci festivalu se budete moci vydat do hudebních klubů, na audiovizuální večery, do vybraných restaurací s filmovým menu i na koncerty filmové hudby. Celý program nejen doprovodného programu objevíte tady.

Fotogalerie
5 fotografií