Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Letadlu se rozbil záchod a muselo nouzově přistát. Bylo v něm 84 instalatérů

Autor: Mii - 
31. ledna 2018
13:20

Nečekaný nouzový návrat musel vykonat norský let z Osla do Mnichova poté, co se na palubě rozbil záchod. Letadlo přitom mělo na palubě převážet 84 instalatérů, kteří se podobnými opravami běžně zabývají. Ti ale namítali, že oprava musí být provedena zvenku letadla, což v 10kilometrové výšce není možné. O kuriozitě informoval web Flightradar24.com.

Let DY1156 z Osla do Mnichova byl ve vzduchu jen 20 minut, když posádka učinila rozhodnutí, že se musí vrátit na letiště v Oslu a nouzově přistát. Objevila totiž, že v letadle byl rozbitý záchod.

Na incidentu by nebylo nic zvláštního, kdyby čirou náhodou letadlo nepřeváželo 84 norských instalatérů. 65 z nich přitom bylo z jednoho podniku, společnosti Rørkjøp. Nabízelo se tak řešení, ale podle instalatérů nebylo možné. Jenže k opravě muselo dojít zvenku letadla.

„Rádi bychom se o opravu toalet postarali, ale nebylo možné poslat instalatéra do 10 000 metrů nad mořem,“ uvedl norskému deníku Dagbladet šéf společnosti Rørkjøp Frank Olsen.

Data z FlightRadar24.com ukazují, že Boeing 737 vzlétl z Osla v 8:28, vystoupal do 10 000 metrů, otočil se zpátky do Osla a chvíli nad ním kroužil, aby spálil palivo a kolem půl desáté přistál.

Instalatérům se cesta zpozdila o 3,5 hodiny

„Let DY1156 se musel vrátit kvůli technické závadě na toaletě. Letoun byl následně opraven a pokračoval po své stanovené trase. Chceme poděkovat všem pasažérům za jejich trpělivost a omlouváme se za komplikace,“ uvedl v prohlášení Norwegian Airlines.

Parta instalatérů se nakonec dostala do Mnichova o tři a půl hodiny déle.

Další neobvyklý incident z leteckého prostředí:

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi